Leaszfaltozták a Piac úton a távhővezeték miatt felvágott útszakaszt
Város
2022. júl. 18.

Leaszfaltozták a Piac úton a távhővezeték miatt felvágott útszakaszt

Ma elkezdődött a Piac út aszfaltozása, 19 tonnát dolgoznak be az érintett területre. A munkálatok tovább folytatódnak, a kivitelező a Hódos-patak felé építi tovább a távhővezetéket.

Ma elkezdődött a Piac út aszfaltozása. Az elmúlt hetekben a szakemberek akadályokba ütköztek, ugyanis nem várt helyen bukkantak elektromos kábelekre, ezért változtatniuk kellett a távhővezeték magassági vonalvezetésén. A páros csövet annak ellenére, hogy vízben kellett dolgozniuk sikerült hamar behúzniuk. Múlt héten betonszintig zúzottkővel feltöltötték a munkagödröt és pénteken átengedték a forgalmat, de vasárnap újra le kellett zárni a szakaszt, mert az ideiglenes helyreállítás nem bizonyult megfelelőnek. Ma délelőtt 19 tonna aszfalt szállítmány érkezett, amelyet a járdára és a közútra használnak fel, kétszer hat centiméteres réteget alakítanak ki. A munkálatok a következő hetekben tovább folytatódnak, amely szintén befolyásolja a közlekedés menetét.

 „Ezt követően haladunk a Hódos-patak felé tovább a távhővezetékkel. Először újból egy útátvágás lesz, akkor teljesen le kell zárnunk a területet, a Divat Show áruháznál lehet kerülni a Hódos-patak mellett, illetve majd lehet használni a Piac utcát, viszont nem teljes egészében, mert a tervekben úgy szerepel, hogy egy forgalmi sávot itt a munkagödör mellett elfoglalhatunk a munkagépekkel” - mondta Faragó Marcell, a Fer 3331 Építőipari és Kereskedelmi Kft. projektmenedzsere.