Beszélgetés és film – Nagy Zsolt látogatott el városunkba pénteken
Kultúra
2022. júl. 23.

Beszélgetés és film – Nagy Zsolt látogatott el városunkba pénteken

Nagy Zsolt színművész közönségtalálkozóján vehettek részt az érdeklődők az NFÉ-ben. A programot A játszma című film vetítésével zárták.

Egy kis eső sem vette el a kedvét arra az eseményre érkező vendégeknek, akik pénteken Nagy Zsolt közönségtalálkozóján gyűltek össze a Nemzeti Filmtörténeti Élményparkban. Beszélgetéssel egybekötött filmvetítést gyakran szervez az intézmény, ami iránt mindig sok az érdeklődő.

„A Nemzeti Filmtörténeti Élményparkban évek óta hagyomány a kertmozik megtartása. Számtalan alkalommal törekedtünk arra, hogy a hazai kortárs filmes világ kiválóságait mutassuk be. Úgy gondolom, hogy Nagy Zsolt egy karakteres jelenlét és bátor hang a jelenlegi magyar filmművészetben és érdemes arra, hogy a régiónkban is bemutatásra kerüljön, és mindenkihez eljussanak az ő gondolatai” - mondta dr. Ádám Eszter, a Nemzeti Filmtörténeti Élménypark intézményvezetője.

Nagy Zsolt 2000-ben végzett a Színház- és Filmművészeti Főiskolán, majd játszott a Nemzeti Színházban és a Vígszínházban is. Jelenleg pedig az Örkény Színház tagja. Emellett több filmben és sorozatban is láthatta a közönség.  Az egyiknek pár filmkockáját városunkban forgatták. A színész elmondta, hogy élvezte az ózdi felvételeket, és nagyon szereti ezt a környéket.

„Én imádok ide jönni. Én nem messze, Tuzséron nőttem fel, szabolcsi vagyok, én haza jövök ide. Leengedem az ablakot a kocsiban, megérzem az illatokat, amikor átlépek a megyehatáron. Én már Borsodban boldog vagyok nagyon” - fogalmazott Nagy Zsolt, színművész.

A beszélgetés alatt a megjelentek hallhattak Nagy Zsolt pályájáról, színésztársaival való kapcsolatáról és a jövőbeli terveiről is. Az idén debütáló új alkotás amiben szerepel, egy tizenegy évvel ezelőtti film folytatása. Kisebb nehézségek árán a Nemzeti Filmtörténeti Élménypark megszerezte a vetítés jogát, és a program végén a jelenlévők ezt tekintették meg.