Ötven eurós bírságot fizettetne a német hatóság egy farkaslyuki férfivel, mert gyorsan hajtott Leverkusenben, de ő sosem járt ott
Hírek
2022. júl. 26.

Ötven eurós bírságot fizettetne a német hatóság egy farkaslyuki férfivel, mert gyorsan hajtott Leverkusenben, de ő sosem járt ott

Bírságot fizettetne a német hatóság egy farkaslyuki férfivel egy Leverkusenben elkövetett gyorshajtás miatt, de ő sosem járt az adott helyszínen.

Teljesen értetlenül áll a történtek előtt az a farkaslyuki férfi, akit gyorshajtással gyanúsítottak meg. A sebességtúllépést a hivatalos dokumentum szerint Németországban követte el több hónapja. Ez már a harmadik levél, amit kapott a külföldi hatóságtól, az első tavasszal érkezett. Mivel lehúzásként ítélte meg, egyszerűen összegyűrte és bedobta a szemétkosárba, de a felszólításoknak nem szakadt vége.

„Eltelt egy bizonyos idő, mire jött a harmadik levél, mert ugye nem reflektáltam a másodikra sem. Csak azt eltettem, mondom hátha majd valami kialakul. Akkor mentem le a polgármesterhez és mondtam, ha valamit tudna mondani nekem ezzel kapcsolatosan, hogy ez nem egy lehúzás. Ötven euróra büntetnek, mert 14 km/h-val túlléptem az ott engedélyezett megadott sebességet” - mondta Tarr Mihály.

A tulajdonos azonban sem áprilisban nem autózott Németországban, sem azóta. Azt mondja a Suzuki 2003-óta van a birtokában, amellyel egyszer járt az országhatáron kívül, Svájcban 2005-ben. Azóta szinte csak a környéken kocsikáznak, de Budapest a leghosszabb távolság és gépjárművét nem is szokta kölcsönadni. Mihály párja arról beszélt, hogy őt már máskor is megpróbálták megvezetni. Úgy gondolja ő is, hogy a legjobb lesz ha egy válaszlevéllel rövidre zárják a témát.

„Én egyenesen arra gondoltam, hogy átvágnak. Engem egyszer éjszaka felhívtak, hogy balesetet szenvedett a fiam, és adjak egymillió forintot és akkor jöttem rá, hogy ezek csalók. Most amikor a harmadik levelet megkaptuk, elmentünk a rendőrségre, ahol azt a tájékoztatást adták, hogy levelet kell írni nekik. Most kinek írjak? Ők magyarul írták a levelet, de én válaszoljak németül” - tette hozzá Gál Lászlóné.

Ezt követően bejelentést tettek az Ózdi Rendőrkapitányságon, ahol az egyik előadó hivatalosnak ítélte meg a levelet, de azt is elmondta, hogy nagy valószínűséggel tévedés történt. Egyébként Magyarországhoz hasonlóan például Svédországban és Litvániában is három betűből és három számból állnak a rendszámok. Utóbbiak esetében nincs kötőjel, pont mint ahogyan a kiküldött levélben is szerepel. A karakterek és a térköz viszont szinte egyezik az általunk használt formátuméval. A papíron látható képen ráadásul az országjelzés sem látszik. Nagyon úgy néz ki, hogy a szabálysértő gépjármű gyártmányát nem egyeztették a fotón szereplőével, ezért is történhetett, hogy egy vétlen autósnak érkezett a fizetési felszólító levél.