Sikeres sportolók
Sport
2021. aug. 10.

Sikeres sportolók

Polgármesteri elismerést kapott Vámos Petra és Vámos Míra az elmúlt időszakban nyújtott teljesítményük megbecsüléseként.

Még pénteken vésték fel Vámos Petra nevét arra a dicsőségfalra, amelyre a városunkhoz kötődő olimpián résztvevő sportemberek kerülnek fel. Ma délelőtt pedig már rajongók gyülekeztek a városi stadion klubházának környékén, hiszen hazalátogatott a tokiói olimpiát megjárt kézilabdázó. Őt Janiczak Dávid polgármester részesítette elismerésben.

„Mérhetetlen büszkeség számunkra, hogy egy ózdi kötődésű sportoló részt vett a tokiói olimpián. Ráadásul igen eredményesen, amivel a csapatát előrébb juttatta. Számomra is nagy büszkeség, hogy személyesen adhattam át neki ezt a kitüntetést. Gratulálunk ezúton is Petrának, és nagyon sok sikert kívánok neki még az életben” - mondta Janiczak Dávid, polgármester.

Petra szívesen fotózkodott a gyermekekkel, és adott autogramokat a különböző relikviákra. A fiatal irányító szerint bár nehéz volt az elmúlt időszak, már most várja, hogy ismét nemzetközi tornán bizonyíthasson.

„Nagyon jó emlékeket őrzök erről az elmúlt pár hétről. Szinte csak kapkodom a fejem, hogy mennyi minden történt ilyen rövid idő alatt. Ez az olimpia egy fantasztikus dolog volt, és szinte szavakban szinte meg sem lehet fogalmazni, hogy egy embernek mennyit tud adni, és mekkora élmény volt ez mindannyiunk számára. Nagyon jó érzés volt hazatérni Ózdra. Rengeteg emlék előtört belőlem, hiszen pár éve még itt rohangáltam, és csak álmodoztam, hogy egyszer részt vehessek egy olimpián” - fogalmazott Vámos Petra, olimpikon kézilabdázó.

De nem csak Petrát tüntették ki, ugyanis testvére az U19-es válogatottal nyerte meg az Európa-bajnokságot. Vámos Míra nem tudott hazautazni a felkészülés miatt, így helyette édesanyja vette át az elismerést. A következő idényben a lányok már együtt küzdenek majd a sikerekért a Debrecen színeiben.