Együtt könnyebb
Sport
2021. aug. 11.

Együtt könnyebb

Egyhetes edzőtábort szervezett az ÓAM-Ózdi KC azon utánpótlás korú játékosaik számára, akik a serdülő vagy ifjúsági csapatban szerepelnek majd a következő idényben.

Az Ózd Városi Stadion salakján kezdték a mai napot az ÓAM-Ózdi KC serdülő és ifjúsági játékosai. A fiatalok egy egyhetes edzőtáborban vesznek részt annak érdekében, hogy a közelgő bajnokságra megfelelő állapotba kerüljenek. Elsőként egy több mint három kilométeres futást teljesítettek, ami elengedhetetlen ahhoz, hogy bírják az idényben rájuk váró terhelést.

„A felkészülést már előző héten megkezdtük. Ott akkor csak ismerkedős feladatok voltak, és felméréseket végeztünk, hogy rájöjjünk, ki milyen állapotban van. Ennek alapján a héten napi két edzéssel készülünk. A délelőtti edzések főként erő-állóképesség fejlesztésre szolgálnak. Mivel sok gyerek egymás után fog játszani két mérkőzést adott bajnoki fordulóban, ezért úgy gondolom, hogy meg kell alapozni az erőnlétüket” - emelte ki Kovács Péter, az ÓAM-Ózdi KC ifjúsági csapatának edzője.

Ezt követően a sportcsarnokban folytatódott a program, ahol két külön csoportban, különböző erősítéseket végeztek az edzők utasítása szerint. A fiatalok a közös ebédet követően pedig egyéni képzésen vehettek részt, illetve labdás technikai-taktikai feladatokat hajtottak végre. Kovács Adrián hasznosnak találta az edzőtábort, és pozitívan tekint az előttük álló bajnokságra.

„Biztos, hogy nem lesz könnyű időszak, tényleg kevesen vagyunk. Kemény lesz ez a szezon is. A csapattal szerintem megcélozhatjuk az erős középmezőnyt. Azt hiszem az elfogadható lenne tőlünk” - mondta Kovács Adrián.

Az ÓAM-Ózdi KC egyébként folyamatosan várja a 2002 és 2006 között született játékosokat a serdülő és ifjúsági csapatba. Bővebb információ és jelentkezés az ozdikc@gmail.com e-mail címen lehetséges. Vad Zsigmond és Kovács Péter edzőket személyesen is fel lehet keresni, a 70/774-36-34, vagy a 30/477-87-94 telefonos elérhetőségeken célszerű velük egyeztetni.