Készségfejlesztő eszközök
Város
2021. aug. 11.

Készségfejlesztő eszközök

Új eszközökkel gyarapodott ma délelőtt több ózdi intézmény.

A bölcsődés gyerekek nagy mosollyal szaladtak az új mászókához, amit azonnal birtokba is vettek. Három ózdi intézmény kapott készségfejlesztő eszközöket, amiket kisebb gyermekek oktatására használhatnak. A Katona József Úti Bölcsőde, az Újváros Téri Bölcsőde és az Ózdi Sport- és Élményközpont Nonprofit Kft. dolgozói ma délelőtt vehették át Farkas Péter Barnabás alpolgármestertől a tárgyakat. Az újabb sikeres pályázat célja, hogy a gyerekek játszva tanulhassanak.

„A Humán kapacitások fejlesztése az ózdi járásban projekt keretein belül kerültek ezek az eszközök beszerzésre. Az együttműködésben álló intézményekkel közreműködve, illetve természetesen ezeknek az intézményeknek a szakembereivel egyeztetve remélve, hogy a gyermekek készségeinek, képességeinek, illetve kompetenciáinak a fejlődését, fejlesztését ezzel elő tudjuk segíteni” - mondta Bobcsák Emese, szakmai koordinátor.

Az eszközök átadásának első állomása a Katona József Úti Bölcsőde volt, ahol három darab mászókát adtak át. Egyet bentre, kettőt pedig kintre helyeztek el. Ezeket a gyerekek rögtön ki is próbálták. Ugyanilyen reakciót váltottak ki az Újváros téri intézménybe érkezett BoboCar nevet viselő járművek is. A kicsik kezdetben tartottak az új játékoktól, de hamar megbarátkoztak velük, utána pedig ebédig le sem szerettek volna szállni róluk.

„A Katona József Úti Bölcsődében kültéri és beltéren is használható csúszdás mászókát szereztek be a gyerekeknek. Ezek rotikom elemekből állnak össze, ez kifejezetten a bölcsődés korosztály számára megfelelő elemekből áll össze, és nagy segítségre szolgál a napi mozgásfejlesztésben. Az Újváros Téri Bölcsődében pedig hét darab BoboCar, gyerekeknek való jármű került beszerzésre. Ez is a mozgásfejlesztésüket fogja szolgálni” - emelte ki Bányai Zsuzsa, az Ózd és Térsége Szociális, Egészségügyi és Gyermekjóléti Integrált Intézmény igazgatója.

A két bölcsőde után már csak egy megálló volt hátra. Az Ózd Városi Strandfürdőre érkezve dobozokban adták át az úszáshoz szükséges eszközöket az Ózdi Sport- és Élményközpont Nonprofit Kft. képviselőinek. A papír tárolók többek között állítható szemüvegeket, gumisapkákat és sokféle, vízi sportot segítő kelléket rejtettek. Ezeket a későbbiekben kisebb gyermekek úszásoktatására használják majd.

„Egy pályázatnak köszönhetően önkormányzati fenntartású intézményekhez kerültek azok a készségfejlesztő, illetve oktató eszközök, amiből most itt a strandon is átadásra kerültek, ahol az úszás oktatásban a kisebb, legkisebb gyermekek számára tudják majd hasznosítani az oktatók. Mi nagyon örülünk, hogy egy újabb lehetőség nyílt, hogy igénybe vehetik ezeket az eszközöket mind az oktatók és nyilván a kedvezményezettek, a diákok, a gyerekek, és ez által is népszerűsíteni tudják az ÓSÉK munkatársai az úszás élvezetét, és szórakozva tudnak tanulni a gyermekek” - hangsúlyozta Farkas Péter Barnabás, alpolgármester.

A két bölcsődében azonnal, az uszodában pedig hamarosan igénybe is veszik a kapott eszközöket. A vezetőség bízik benne, hogy ezek a tárgyak hozzájárulnak majd a gyerekek fejlődéséhez és szórakoztató oktatásához.