Háromnapos hittantáborban vesznek részt a gyerekek
Szabadidő
2022. aug. 2.

Háromnapos hittantáborban vesznek részt a gyerekek

Hittantáborban vesznek részt a gyerekek az Ózdi Református Imaház épületében. Az esemény a Tetőtől talpig címet kapta, mert az érzékszerveken keresztül hívják fel a figyelmet Isten keresésére.

Huszonhárom gyerek lepte el az Ózdi Református Imaház területét, ugyanis egy háromnapos hittantáborban vesznek részt a fiatalok. Bibliai történetek feldolgozásával, kiselőadásokkal, énekléssel, kézműveskedéssel és számtalan szabadtéri játékkal készültek számukra. Alsó tagozatos táborozók érkeztek, így a gyülekezet lelkésze életkoruknak megfelelően próbált minél változatosabb programokat összeállítani. A délelőtt folyamán például az érzékszerveiket használva próbáltak közelebb kerülni Istenhez. Ez egy interaktív esemény volt, ahol nyugodtan feltehették kérdéseiket, és meg is válaszolhatták a feltevéseket.

„Az a címe a tábornak, hogy Tetőtől talpig. Az érzékszerveinken keresztül, ugye a szem, a fül, a száj, a kéz, a láb, ezeken keresztül próbáljuk a figyelmüket egyrészt különleges dolgokra is ráirányítani, hogy miket tapasztalunk a világban, és aztán onnan közelíteni arra, hogy ezeket a szerveinket hogyan tudjuk használni Isten keresésében és követésében is” - emelte ki Csikainé Mihalik Éva, református lelkész.

Az önkormányzathoz benyújtott pályázatból, azaz 230 ezer forintból finanszírozzák a gyermekek napi háromszori étkeztetését és a kézműves foglalkozáshoz szükséges eszközöket egyaránt. A szükségletek nagyobb részét ez fedi le, a többit pedig az egyházmegyétől kapott missziós támogatás, valamint a gyülekezet adományai. Az interaktív, ismeretterjesztő előadás után az udvart vették birtokba a táborozók.

„Már tegnap is itt voltam, holnap elméletileg jön az ugrálóvár, eddig még énekeltünk, kaptunk reggelit is, ebédet is. Most jelenleg bújócskázok a többi gyerekkel” - mondta Kiss-Papp Lóránt.

A legkedveltebb játék most a labda és a frizbi volt, de sok gyerek a bújócskát választotta. A hitoktatás mellett fontos a gyerekeknek a testmozgás, így ilyen és ehhez hasonló játékokkal foglalják el őket. A jó idő kedves is csinál a fiataloknak, ezért mindig várják a szabadtéri szórakozást. A jövőben egyébként szeretnék ezt a három napot ötre bővíteni, hiszen a visszajelzések azt mutatják, hogy örömmel mennek a gyerekek.