Közel 120 diák kezdte meg a diákmunkát augusztusban
Város
2022. aug. 2.

Közel 120 diák kezdte meg a diákmunkát augusztusban

Megkezdték az augusztusi diákmunkát is a fiatalok. Az ÓSÉK és az ÓMÉK létesítményeiben tevékenykedhetnek most. A júliusi turnushoz hasonlóan ők is három hetet dolgoznak majd.

Tavasz végén sokan keresik fel az Ózdi Városüzemeltető Intézményt, hogy a nyári diákmunkára jelentkezhessenek. Idén is, ahogyan már hosszú évek óta júliusban és augusztusban is dolgozhatnak az intézményekben a fiatalok. Az Ózdi Művelődési és Kommunikációs Nonprofit Kft-nél a televízióban szerkeszthetnek, az Olvasóban különböző programokat készíthetnek elő, a múzeumban pedig kerti munkálatokat végeznek, és segítik a táboroztató szakemberek munkáját.

„Ilyenkor nyáron az ÓMÉK-nál nagyon népszerű a diákmunka. Többféle ágazatban is tudunk lehetőséget kínálni nekik. A televíziós ágazatban, kulturálisban és a múzeumi ágazatban is. Az előző időszak három hetében négyen, most pedig tizenegyen vannak. A legtöbben most a múzeumban dolgoznak. Mindenféle tevékenységet csinálhatnak, és belekóstolhatnak az egyes szakmák rejtelmeibe” - emelte ki Bukovinszky Zsolt, az ÓMÉK ügyvezető-főszerkesztője.

Az Ózdi Sport- és Élményközpontban ma raktárat takarítottak, sepregettek és felmostak a fiatalok. A legtöbben örülnek ennek a lehetőségnek, hiszen amellett, hogy tartalmasan töltik a szünidőt, gyarapíthatják a zsebpénzüket is. A visszatérő tanulók már tapasztalatból végzik el a rájuk bízott feladatokat. Azonban vannak olyan diákok, akik először teljesítenek itt szolgálatot.

„Ebben az évben vagyok először itt Ózdon. Nagyon örülök a lehetőségnek, hogy részt tudok venni ebben a diákmunka-programban. Jó fejek a munkatársak és a munkavezetőnk is. Örülök, hogy itt lehetek. A megszerzett pénzt valószínű, hogy nyaralásra fogom fordítani” - nyilatkozta Póczos Benjámin.

Az augusztusban munkába álló fiatalok is három hétig tevékenykednek a létesítményekben. Ezalatt az idő alatt számos élménnyel gazdagodhatnak emellett új barátságokat is köthetnek.