Evezős fiatalok vették birtokukba a Hangonyi-tavat
Szabadidő
2022. aug. 3.

Evezős fiatalok vették birtokukba a Hangonyi-tavat

Egyhetes evezős tábort szerveztek a Hangonyi-tónál. Az Ózdi Kajakos Baráti Társaság tagjai szeretnék megkedveltetni a sportágat a fiatalsággal. A tanulók egy új eszközzel, a suppal is ismerkedhetnek.

Egy- és többszemélyes eszközökben eveznek a fiatalok a Hangonyi-tavon, ugyanis egy tábor zajlik a területen. 2019-ben volt hetven éves az ózdi kajak szakosztály, melynek apropójából írtak egy könyvet is. Felmerült az ötlet, hogyha találnak egy megfelelő helyet a sportág műveléséhez, akkor újraindítják, hogy a gyerekek is megbarátkozzanak ezzel a tevékenységgel. Így esett a választás a Hangonyi-tóra, ahová akár minden hétfőn is kijárhatnak a tagok. Azonban a nyári időszakban úgy gondolták, hogy egy tábort is szerveznek az érdeklődőknek.

„A lehetőséget, hogy itt tábor legyen, azt tavaly a tulajdonos, Zoli bácsi vetette fel, mert itt van horgásztábor is. Így megpróbáltuk, és már idén nagyon várták a gyerekek. Őszintén megmondom, hogy a többség ugyanaz, mint tavaly, illetve akik a könyvtári táborunkba, az irodalmi táborba is járnak. Szófogadóak a gyerekek, itt pedig nagyon kell figyelni a fegyelemre, mert a víznél vagyunk, közel az erdő, de azért vannak mindig újak is” - mondta Fazekasné Szabján Erika, az Ózdi Kajakos Baráti Társaság gazdasági vezetője.

A hét elején ismertették a táborvezetők a szabályokat, hogy hogyan kell viselkedni a tó körül, és a közeli területekre meddig merészkedhetnek el a diákok. Minden délelőtt a felnőttek segítségével kajakoznak a legkisebbek, vagy azokkal a fiatalokkal, akiknek már nagyobb tapasztalatuk van a sportág művelésében.

„Jól érzem magam nagyon. Már nem ez az első, hogy itt vagyok kint. Mi mindig kijárunk kajakozni és szeretem is csinálni. Jó élmények vannak. Barátokat is lehet szerezni, és az unokatesóim is itt vannak mind” - nyilatkozta Babuczky Réka.

Délután különböző programokkal készülnek a szervezők, melyeknek teljesítéséért pontokat kapnak. Ezeket a tábor után is tovább gyűjthetik. Aki a legtöbbet szerzi év végére, az egy kis ajándékcsomagban részesül majd. A fiatalok nagy örömmel és lelkesedéssel vesznek részt minden programon, azonban most a legújabb eszköz, a sup hódít teret köztük.

„Tavaly nem volt itt ez a sup. Ez nagyon jó, mert teljesen új dolog, mindenki nagyon jól mulat vele, mert még ők sem láttak ilyet. Van aki már többször is volt itt” - fogalmazott Konyha Kristóf.

A területen található csónakházat megvette a társaság, így az már az ő birtokukban áll. Vannak közöttük magántulajdonban lévő eszközök, azonban a szakosztálynak is vannak csónakjai. A hét folyamán a hangonyi önkormányzat jóvoltából lovaglásra is lesz lehetőségük. A szervezők jövőre is szeretnék megrendezni a tábort, hiszen nagy örömmel töltik el a foglalkozások és a különböző programok a fiatalokat.