Nyári kreativitás – kézműves foglalkozás a strand területén
Szabadidő
2022. aug. 3.

Nyári kreativitás – kézműves foglalkozás a strand területén

A strandon tartottak kézműves foglalkozást az Ózdi Városüzemeltető Intézmény munkatársai. Többek között gyöngyfűzés, kifestő, táska és kosár készítés várta a kikapcsolódni vágyókat.

Színes anyagok, ceruzák és fonalak várták a kikapcsolódni vágyókat az Ózd Városi Strandfürdő területén. Az Ózdi Városüzemeltető Intézmény munkatársai ugyanis egy sátorral települtek ki, hogy kreatív foglalkozást tartsanak. A cél, hogy kikapcsolódást nyújtsanak, valamint elviselhetőbbé tegyék a nagy meleget. A programra elő is készültek a szervezők, több mintadarabot és előre legyártott formákat hoztak, hogy ezzel is megkönnyítsék a legapróbbak dolgát.

„Harmadik éve vagyunk kint a strand területén a kreatív foglalkozással. Idén is ugye nagyon meleg nyarunk van, úgyhogy úgy döntöttünk, hogy a tavalyi és előző évhez hasonlóan most is megszervezzük az itt szórakozó gyerekek számára a kézműves foglalkozást. Bárki, aki a strand területén szórakozik, idejöhet a standunkhoz és eltöltheti az idejét hat óráig. Kettőtől hat óráig tart ez a program” - mondta Léman Ildikó, az Ózdi Városüzemeltető Intézmény mezőgazdasági részlegvezetője.

A foglalkozásra kitelepítettek egy plusz asztalt is, amelyre a varroda által készített manók és használati tárgyak kerültek, amelyből a strandon lévők vásárolhattak is. A gyerekek között volt, aki kosarat készített vagy fagylaltot festett, de a legtöbben a gyöngyfűzést választották.

„Fejleszti a motorikus készséget és azt, hogy lehet rajtuk sokat gondolkozni, hogy mit hova rakj, vagy mit hogy kell csinálni, mert gyakorolni kell őket” - fogalmazott Farkas Márta Beáta.

„Jöttem anyukámhoz, megláttuk reggel, hogy van és azóta várom, hogy csináljuk. Most csinálom a kosarat, így be kell fűzni, de fogok pénztárcát is és sok mindent, de hát még ki tudja mit” - nyilatkozta Losonczi Liliána.

Kicsiknek és nagyoknak egyaránt készültek az intézmény dolgozói, így mindenki jól érezhette magát és kedvére alkothatott a jó időben. Jövő hét szerdán ismét tartanak kézműves foglalkozást a strand területén, amire minden kikapcsolódni vágyót szeretettel várnak.