Tánchetet szerveztek az Erica C. Dance School and Company tagjainak
Szabadidő
2022. aug. 4.

Tánchetet szerveztek az Erica C. Dance School and Company tagjainak

Tábort szerveztek a Erica C. Dance School and Company lányainak az Olvasó tánctermében, ahol új koreográfiát tanul a csoport Zsámbokiné Vadas Szilvia művészeti vezetővel.

Az évzáró vizsga után ismét összeállt a csapat, aminek tagjai lelkesen tanulják az új koreográfiát. Zsámbokiné Vadas Szilvia művészeti vezető instrukciókat, jó tanácsokat ad a fiataloknak annak érdekében, hogy minél tökéletesebb legyen a mozgás folyamatának kidolgozása, megtanulása és rögzítése.

„Egy nap alatt három órát táncolnak, tehát tizenhárom óra alatt tanulnak meg egy új koreográfiát. Ezek a lányok a versenycsoporthoz tartoznak, ők a júniusban Balatonfüreden megrendezett Európa-bajnokságról ezüstéremmel tértek haza. Nekik az a feladatuk, és részünkről pedig az az elvárás, hogy szeptemberre, de ha lehet, akkor már péntek délutánra színpadképes legyen egy számukra teljesen új koreográfia” - mondta Zsámbokiné Vadas Szilvia, művészeti vezető.

A balatonfüredi bajnokságról csak kellemes élményeik vannak a gyerekeknek, nagyon jól érezték magukat.

„Nagyon sokat nevettünk együtt, játszottunk. Minden nap együtt voltunk, és mentünk strandolni. Egyébként nagyon jól éreztem magam főleg a versenyen” - nyilatkozta Demeter Borbála.

A tánc nagyon sok pozitívumot ad a fiataloknak, hiszen a csapatszellem nagyon fontos ebben a műfajban. A művészeti vezető elmondta, mindig is arra törekedtek, hogy a családias légkört meg tudják teremteni a táncosok számára. Hogyha valakinek kevésbé jó a hangulata, akkor próbálják vigasztalni.

„Én azért szeretek táncolni járni, mert ha még nincs sok barátom, itt mindig szerzek, és mindig vidám vagyok, hogyha idejárok és nagyon szeretek táncolni” - fogalmazott Szűcs Kamilla.

„Itt fel lehet töltődni, és ha szomorú vagyok, akkor itt mindig vidám leszek, és sok új barátot tudok szerezni” - emelte ki Simon Imola.

A közérzetre is jó hatást gyakorol a tánc, illetve a tartást is javítja. Nagyon fontos célja az ötnapos tánchétnek az, hogy az elvárt koreográfiát minden fiatal precízen tudja elsajátítani, megjegyezzék a mozdulatokat és technikailag pontosan utánozzák le a tanultakat.