Barátságos labdarúgás a pályán
Sport
2022. aug. 5.

Barátságos labdarúgás a pályán

Barátságos labdarúgó mérkőzésre érkezett Sajónémetibe az Ózdi Közösségi Ház csapata. A program négy éves múltra tekint vissza, melynek célja a szórakozás és a kapcsolatteremtés.

A Gyerekesély program az ózdi járásban projekt keretein belül működő Közösségi Ház kispályás labdarúgó csapatát barátságos mérkőzésen látta vendégül a Sajónémeti Közösségi Ház együttese ma délelőtt. Az összecsapás a járási szintű együttműködésnek köszönhetően jött létre. Ez a program egyébként négy éves múltra tekint vissza, aminek megrendezése mára már hagyománnyá vált.

„Azt mondhatom, hogy barátságok is szövődtek már így az ellenfél csapatából a gyerekekkel. Már megismerik egymást, és ha a városban is összefutnak, akkor az a visszajelzés, hogy találkoztunk a sajónémetiekkel, úgyhogy nagyon jó hangulatban szoktak telni a mérkőzések” - mondta Németh Roland, az Ózdi Közösségi Ház vezetője.

Nagyon vegyes korosztályból álltak össze a csapatok. Minden meccset egy egyeztetés előz meg ezzel kapcsolatban. Az ózdiak most többségében fiatalabb gárdával érkeztek, de egy-két nagyobb gyerek is pályára lépett. Próbálnak egyenlő feltételeket biztosítani a csapatok számára. A diákok visszajelzései alapján egyébként sikeres a program, barátságok is szövődtek már az évek alatt.

„Hogyha jobbak, akkor felkészülünk, tanulunk tőlük, ha mi vagyunk jobbak, akkor ők tanulnak tőlünk” - fogalmazott Berki Milán Ferenc, az Ózdi Közösségi Ház csapatának tagja.

„Ki szoktunk jönni a pályára focizni, meg barátokat hívunk és focizunk velük” - nyilatkozta Vámos Richárd Martin, a Sajónémeti Közösségi Ház csapatának tagja.

Ez alkalommal a Sajónémeti Közösségi Ház tagjai arattak győzelmet 10-7-re. Az idő függvényében, nyár végén, vagy ősszel terveznek egy újabb fordulót, amely során a fiatalok ismét találkozhatnak egymással. A cél a mozgáson és a csapatjáték gyakorlásán túl természetesen a jó szórakozás és a kapcsolatok ápolása, így a következő meccs is egy baráti találkozó lesz.