Ózdról elszármazottak találkoztak a Horgásztó partján
Szabadidő
2022. aug. 8.

Ózdról elszármazottak találkoztak a Horgásztó partján

Nyolcadik alkalommal szervezték meg a távol élő ózdiak találkozóját. Idén az Ózdi Horgásztó partján gyűltek össze a megjelentek, ahol visszaemlékeztek az Ózdon töltött évekre.

Napsütéses idő köszöntötte a távol élő ózdiak idei találkozójának résztvevőit szombaton. A tavalyi évhez hasonlóan idén is az Ózdi Horgásztó partján gyűltek össze, ahol már délelőtt is szép számmal jelen voltak. Korábban egyébként Arló, majd a városi strand területe adott otthont számukra. A Kiss Zoltán által még 2015-ben indított kezdeményezés töretlen népszerűségnek örvend.

„Először az Arlói-tónál szerveztük meg, és azért tettük ezt, hogy akik régen elszármaztak Ózdról 40-50 éve, vagy kint élnek külföldön, azok tudjanak egy évben egyszer találkozni. Ez már a nyolcadik, de szeretnénk még tovább folytatni legalább egy tíz-tizenöt alkalomig, ha lesz rá módunk” - mondta Kiss Zoltán, szervező.

A tó partján található tűzrakó helyen ismét szalonnát sütöttek, a menü pedig jól megpakolt csepegtetett kenyér volt. Az eseményre Kellóné Mezőtúri Márta, területi képviselő, valamint Janiczak Dávid, polgármester is kilátogatott, hogy kellemesen elbeszélgessenek a hazatértekkel. A polgármester egy rövid köszöntőt is intézett feléjük. Úgy gondolja, hogy Ózd egy nagy család, amelynek része a választott családfő is, így ő maga sem hagyhat ki egy ilyen eseményt sem.

„Nyolc évvel ezelőtt egy nagyon jó kezdeményezés indult. Kiss Zoltán fejébe vette, hogy minden évben összehívja azokat az ózdiakat, akik az elmúlt évtizedekben elköltöztek a városból, de továbbra is tartják a kapcsolatot. Ebben nagy segítségére volt a közösségi portál, aminek köszönhetően összeszedte ezeket az embereket, aztán futótűzként terjedt a híre és évről-évre, amikor az egészségügyi helyzet is engedi, hiszen az elmúlt években nem sikerült találkozni, évről-évre összegyűlnek itt a Horgásztó partján, és egy kellemes napot töltenek el együtt, megbeszélve a régi dolgokat és az aktualitásokat is, hogy ki, hogy éli most a mindennapjait. Nagyon örülök neki, hisz úgy látszik, hogy az ózdi lélek örökre összeköti az embereket” - emelte ki Janiczak Dávid, polgármester.

A találkozó végig jó hangulatban zajlott, amihez természetesen a zene is hozzájárult. Több szép emlék is feljött a megjelentek gyerekkorából a beszélgetések során, így egy újabb kellemes, nosztalgikus élményben is részesülhettek.