Kilencvenedik születésnapja alkalmából köszöntötték Strohmayer Imrénét
Város
2022. aug. 11.

Kilencvenedik születésnapja alkalmából köszöntötték Strohmayer Imrénét

Születésnapját ünnepelte Strohmayer Imréné. Janiczak Dávid polgármester emléklapot adott az ünnepeltnek, Emília néni elmondta, a hosszú élet titka a korán ébredés és a későn fekvés.

„Én magam is csodálkozok, nem vártam, hogy ilyen sokáig élek, nem gondoltam” - ezekkel a szavakkal fogadta vendégeit Strohmayer Imréné, aki ma töltötte be kilencvenedik születésnapját. Virágcsokorral, szeretettel köszöntötték ma délelőtt családja körében. Janiczak Dávid átadta a Magyarország Kormánya nevében kiállított emléklapot és polgármesteri ünnepi köszöntőjét.

„Úgy néz ki, hogy a harminckettő az egy nagyon jó évjárat, hiszen nagyon sok kilencvenedik születésnapot köszöntünk ebben az évben. A mai nap külön meglepetés, hiszen Emília néni mellett a fia, Laci bácsi is itt van, aki Ózd város első szabadon választott és a leghosszabb ideig hivatalban lévő polgármestere volt. Így egy jó hangulatú beszélgetésben töltöttük Emília néni születésnapját, aki nagyon jó egészségnek és jó szellemi képességnek örvend. Kívánok neki, nagyon sok boldog születésnapot a továbbiakban is” - mondta Janiczak Dávid, polgármester.

Emília néni elárulta hosszú életének az a titka, hogy nagyon korán ébred. Elmondta, hogy későn ismerkedett meg a férjével, és az a húsz év amit együtt töltöttek, nagy boldogságban telt. Kiváló szellemi frissességgel mesélt fiatal koráról és a munkájáról.

„Korábban a nagyolvasztóban voltam műszaki osztályon. Onnan időnként elküldtek a laborba, hogy a nagyoknak segítsek. Aztán volt olyan, hogy el kellett menni Pestre a kirendeltségre, mert ott is kellett dolgozni. Aztán volt időszak, amikor kirendeltek a pártbizottságra. Ott is dolgoztam” - emlékezett vissza Strohmayer Imréné.

Emília néni eljár a templomba, és a kisebb házimunkákat is elvégzi vagy besegít abba. Az ünnepi köszöntő kötetlen beszélgetéssel folytatódott.