Kiradírozná a különbségeket a Magyar Református Szeretetszolgálat, tanszereket gyűjtenek a hátrányos helyzetű diákoknak
Hírek
2022. aug. 11.

Kiradírozná a különbségeket a Magyar Református Szeretetszolgálat, tanszereket gyűjtenek a hátrányos helyzetű diákoknak

Radírozzuk ki a különbségeket címmel idén is meghirdette a Magyar Református Szeretetszolgálat tanszergyűjtő akcióját. Ma a Brassói úti bevásárlóközpontban várták a felajánlásokat.

A Magyar Református Szeretetszolgálat hosszú évek óta minden nyáron meghirdeti tanszergyűjtő akcióját. A „Radírozzuk ki a különbségeket” címet viselő kampány célja, hogy a nehéz helyzetben lévő családok számára megkönnyítse a tanévkezdést, és csökkenteni tudja számukra az iskolakezdéssel járó egyre nagyobb kiadásokat. Ma a szolgálat helyi képviselőivel a Brassói úti bevásárlóközpontban találkozhatott a lakosság. Tóth Tímea adománykoordinátor elmondta, hogy minden támogatás jól jön, de van amire egy kicsit nagyobb szükség van.

„Leginkább az iskolatáska és a tolltartó amire szükség van. Ez egy nagyon nehéz kérdés, mert ez a két legdrágább dolog, ebből igazából nagyon szűken vagyunk, de nagyon szívesen fogadják a füzeteket is, íróeszközöket is, hiszen ezek év közben fogyóeszközök, gyakran kell pótolni őket és a családoknak most különösen nagy terhet jelent ezeknek a beszerzése” - mondta Tóth Tímea, a Magyar Református Szeretetszolgálat ózdi irodájának adománykoordinátora.

A támogatási lehetőségről szóló kis szórólapokat olyan diákok osztogatták, akiknek az itt töltött idejük beleszámít az ötven óra közösségi szolgálatba. A fiataloknak így amellett, hogy jót tesznek, konkrét tapasztalatuk alakulhat ki a nehéz helyzetben élőkről.

„Azért választottam ezt a feladatot, hogy leteljen az ötven órám, és egyébként is szerettem volna segíteni, és osztályfőnököm javasolta, hogy jöhetnék ide is, mert látta rajtam a segítőkészségemet” - nyilatkozta Bogdán Dzsenifer.

A kampányt a nyár második felében indították útnak, hogy szeptember elsejére minden nehéz helyzetű diák számára megérkezzenek a csomagok. Az igény nagy, ugyanis helyben legalább nyolcvan család érkezett hozzájuk ilyen jellegű kérelemmel. Tehát a legszükségesebb tárgyi felajánlások az iskolatáska, füzetek, íróeszközök, tolltartó, vízfesték, tempera, zsírkréta, vonalzó, körző, de más az iskolában felhasználható tanszereket is szívesen fogadnak. Aki ma nem tudott segíteni, a Pázmány út három szám alatt található székhelyükre, munkanapokon nyolc és három óra között, pénteken nyolc és dél között is eljuttathatja adományát.