Megújulnak a közterületek
Város
2022. aug. 12.

Megújulnak a közterületek

Új parkolók kiépítését, járdák felújítását, ivókutak telepítését és játszótéri elemek bővítését is tervezi az önkormányzat. Hamarosan kiírják a közbeszerzést is.

A város év elején egy ötszázmillió forintos állami támogatásban részesült, amelyből háromszázat belterületi utak aszfaltozására fordít az önkormányzat. Azonban a fennmaradó összegnek is megvan már a helye. Ilyen például a város járdahálózatának fejlesztése, parkolók létesítése, valamint újabb játszótéri elemek kihelyezése.

„Az ötszázmillió forintos kormányzati támogatásnak köszönhetően az aszfaltozás mellett arra is lehetőségünk nyílt, hogy minden képviselői körzetben közterület felújítási munkálatokat végezzünk, hiszen a képviselői keretek önmagukban nem elegek ahhoz, hogy valami nagyot tudjanak a lakosságnak alkotni a képviselő urak és hölgyek, úgyhogy ebben az esztendőben nagyobb volumenű járda építés, parkoló építés, térkövezés, játszótér elem bővítés is várható. Ezeknek a munkálatoknak az elkezdése még várat magára, az első lépés az, hogy a közbeszerzési eljárást a Polgármesteri Hivatal kiírja, és a majdan ott nyertes vállalkozó fogja elvégezni a munkálatokat várhatóan ősz végééig” - mondta Janiczak Dávid, polgármester.

A képviselők már korábban felmérték saját területüket. Az Ózdi Városüzemeltető Intézmény munkatársainak segítségével ki is jelölték a felújításra szánt szakaszokat. A járdák tekintetében nyolc helyszínt jelöltek ki, amely nagyságrendileg másfél kilométer hosszú. Az elmúlt években a városban fellelhető személyautók száma is rohamosan megnőtt, így a parkolóhelyek is bővítésre szorulnak.

A közterületen megjelölt munkák nagyságrendileg 68 millió forintból valósulnak majd meg. Ennek legnagyobb részét a járdák felújítása, valamint a parkolóhelyek létesítése teszi ki. Ez nagyjából 50 millió forintot jelent. A fennmaradó tizennyolcból felújítják többek között a Vasvár úti üzletsor támfalát, a közvilágítást és a burkolatot is.

Folytatják továbbá a városközponti felújítást a Bolyki elágazás felé, így a volt „Bik Mobil” épülete előtt is térkövezés várható. A tervek szerint városszerte három ivókutat létesít az önkormányzat, amelynek az előkészületeit ugyancsak elkezdik a közeljövőben. A Nagyvölgyi úton pedig egy játszóteret alakítanak majd ki. A beruházás a város egészét érinteni fogja. Próbálták úgy elosztani a keretet, hogy minden területre jusson a fejlesztésből.