Magabiztos siker a rajton
Sport
2022. aug. 15.

Magabiztos siker a rajton

Győzelemmel mutatkozott be a Sajóvölgye-Ózd futballcsapata a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei első osztály nyitófordulójában. A mieink öt találatot szerezve múlták felül a Bánhorváti együttesét.

Véget ért a nyári szünet, újra labdarúgó mérkőzést rendeztek hétvégén a városi stadionban. Az Ózd-Sajóvölgye tavalyi megyei másodosztályú bajnoki címe után idén már a borsodi élvonalban vitézkedik. A mieink újoncként az első bajnoki fordulóban a Bánhorváti együttesét fogadták. Az előző szezonban középmezőnyben végzett gárdával szemben Pataki Roland találatával hamar vezetést szerzett csapatunk, amelyet az egyik új igazolás, Zimányi Ádám duplázott meg a 17. percben. Az egész mérkőzés során fölényben futballoztak a hazaiak. Több nagy helyzetet is kialakítottak, amelyek azonban kimaradtak. A fordulás után sem változott a játék képe. A második játékrész derekán Horváth Sándor juttatta kapuba a labdát, majd néhány minutummal később Pataki szerezte meg második gólját. A lefújás előtt nem sokkal újra Horváth értékesített egy büntetőt, amellyel kialakult az 5-0-s végeredmény.

„Hát azt gondolom, hogy az elsődleges az első meccsen az, hogy nyerjünk. Az, hogy milyen játékkal, az igazából újoncként annyira nem volt lényeges. Viszont sikerült öt gólt rúgni, kiszolgálni a nézőközönséget. Azt gondolom, hogy helyenként szép támadásokat vezettünk, szép gólokat lőttünk. Úgyhogy elégedettek lehetünk” - értékelt Zimányi Ádám, az Ózd-Sajóvölgye játékosa.

A Bánhorváti játékát nagyon sok technikai hiba tarkította. Támadásvezetéseik pontatlanok voltak, sok labdát elszórtak. Természetesen sosem egyszerű egy frissen feljutott csapat otthonában pályára lépni, ennek ellenére a vendég vezetőedző többet várt volna sajátjaitól.

„Ez szerintem súlyos vereség volt. Igazából sosem így kalkulál az ember, és nem így jöttünk ide, de nagyon rosszul nézett ki az egész mérkőzés számunkra. Rengeteg egyéni teljesítmény volt ami gyenge, és ennek következtében alakult ki a végeredmény. A végén pedig mindent egy lapra feltéve próbáltunk támadni, labdát birtokolni. Helyzeteket is tudtunk kialakítani a második félidő elején, viszont kaptunk megint két gólt, abból pedig nem tudtunk kijönni” - mondta Mátyás József, a Bánhorváti vezetőedzője.

A városi stadionban lejátszott sikeres szezonnyitó után az Ózd-Sajóvölgye a következő fordulóban a Mezőkeresztes együttesét fogadja. Az államalapítás ünnepe miatt csapatunk augusztus 19-én pénteken, 18 óra 30 perckor lép pályára. Az összecsapást Putnokon, az Elek Ákos Utánpótlásközpontban rendezik.