Szépen fénylik az ezüst – Kovács István „Pityikusz” a Lengyelországi 4 Torony maraton dobogójának második fokára tekert
Sport
2022. aug. 16.

Szépen fénylik az ezüst – Kovács István „Pityikusz” a Lengyelországi 4 Torony maraton dobogójának második fokára tekert

Ezüstérem került Kovács István nyakába összetettben a Lengyelországi 4 Torony hegyikerékpáros maratonon. Az ózdi sportember abszolútban a negyedik helyen zárt.

Remek eredményt ért el az Ózdi Kerékpáros Egyesület sportolója Lengyelországban. Kovács István, vagy ahogyan legtöbben ismerik „Pityikusz” a 4 Torony elnevezésű hegyikerékpáros maratonon vett részt, ahol négy nap alatt különböző hosszúságú és nehézségű etapokat kellett leküzdeniük a versenyzőknek. Az helyi egyesület oszlopos tagja már ötödik alkalommal vállalkozott a megmérettetésre. Változás volt a korábbiakhoz képest, hogy a három helyett most a szervezők két távon, az igazán extrémnek számító és hosszú HARD, valamint a kicsivel rövidebb, de szintén kemény FUN elnevezésű távokon várták a nevezőket, amelyekből István most utóbbira jelentkezett. Egy-egy szakaszt száraz körülmények között sem egyszerű teljesíteni, ám most a négy napból kettőn megérkezett az égi áldás és ez még csúszósabbá, technikásabbá tette a terepet. Többen bukás vagy technikai hiba miatt idő előtt feladni kényszerültek a versenyt. Rögtön az első etapot megelőzően a helyi sportolónak is volt egy küllő törése, de szerencsére a többi napon elkerülte a technika ördöge, és napról-napra egyre jobb formát mutatott. Így a kezdeti nehézségek után szépen jött fel egészen az összetett dobogó második fokáig, ezzel a végelszámolásnál az ő nyakába került az ezüstérem, emellett pedig az abszolút negyedik helyen zárt. István minden évben úgy gondolja soha többé nem indul el ezen a versenyen. Ma is ezzel kezdte beszámolóját, végül kihangsúlyozta, hogy jövőre ismét ott helye.

„Én jól beosztva az erőmet mindig a harmadik, negyedik napra koncentráltam. A tavalyi év után én is elgondolkodtam, hogy kell ez nekem vagy sem, de azért beneveztem, és amikor feltették a szinttérképet és a rendező közölte, hogy változtatnak a pályán, nem lesz ilyen kemény többet, mert ezt már nem szeretik a versenyzők sem, mert amikor minden harmadik, negyedik bringában történik egy nagyobb kár, akkor elgondolkodnak ők is, hogy eljöjjenek e ide még egyszer vagy sem? A tavalyihoz képest nagyon jó volt a pálya, az időjárás a második napot kivéve jó volt, a lengyelek vendégszeretőek” - emelte ki Kovács István, az Ózdi Kerékpáros Egyesület versenyzője.

Képek forrása: 4 TOWERS