Két kilencvenéves szépkorú hölgyet is köszöntöttek ma Farkaslyukban születésnapjuk alkalmából
Hírek
2022. aug. 17.

Két kilencvenéves szépkorú hölgyet is köszöntöttek ma Farkaslyukban születésnapjuk alkalmából

Két kilencvenéves hölgyet is ünnepeltek ma Farkaslyukban. Szántó Gyulánét és Czene Pálnét köszöntötte a település polgármestere és jegyzője. Véleményük szerint a hosszú élet titka, hogy dolgozni kell.

Szántó Gyuláné Erzsike néni ma délelőtt szűk családi körben vette át a település polgármesterétől és jegyzőjétől a Magyarország Kormánya által kiállított emléklapot, egy csokor virág kíséretében.

„Büszkeséggel tölt el, hogy településünkön két szépkorú nénit fogunk köszönteni a mai nap folyamán kilencvenedik születésnapjuk alkalmából. Az egyik Csöre mama, azaz Erzsike néni. Ők már családi körben ünnepeltek az elmúlt héten. A másik hely, ahová fogunk menni Annuska néni, aki szintén megünnepelte már születésnapját. Én is részt vettem az ünnepségen” - mondta Pintér Zsolt, Farkaslyuk polgármestere.

Erzsike néni egyedül él, de házában és portáján patinás rendet tart. Azt mondja, nem fárad el. Az élteti, hogy virágait és konyhakerti növényeit ápolja. Süt, főz, mos és takarít.

„Korán kelek, nem vagyok jó alvó. Rendbe teszem a házamat és a jó levegőre kimegyek. Rengeteget vagyok kint. Lehet mondani, hogy reggeltől estig, de közben a dolgomat elvégzem. Ha igénylik az ebédet akkor főzök, ha nem igénylik, akkor nem. Rendesen, aktívan dolgozok itthon, mert bírom magam” - nyilatkozta Szántó Gyuláné.

Fia és unokája nem messze lakik tőle, de a házi és házkörüli munkákba nem hagyja őket beleszólni, mint mondta. Dolgozik, de nagyon vigyáz magára, hogy minél tovább tudjon örömet okozni családjának finom süteményeivel, amibe mindig belesüti összes szeretetét.

Pár házzal arrébb egy másik utcában Czene Pálné és családja fogadta a polgármestert és a jegyzőt, akik szintén emléklapot és virágcsokrot adtak át az ünnepeltnek, Czene Pálné már korábban megünnepelte népes családja körében a jeles napot, ahol dédunokák, unokák, testvérek, barátok köszöntötték Anna nénit.

„Sokat kell dolgozni. Stressz nincs, csak menni menni, és nem szabad leállni. Mert ha egyszer leáll valamivel, azt vissza már nem tudja visszaállítani. Azt már nagyon nehéz. Ha valamit elterveztem, azt megcsinálom. Ha sikerül, sikerül, ha nem sikerül, akkor újrakezdem. És újra sikerülni fog az biztos” - fogalmazott Czene Pálné.

Mindkét szépkorú hölgy elmondta, hogy munkával és stressz nélkül kell élni a mindennapokat, és minden káros szenvedélytől óvni kell a szervezetet. Szerintük ezért is élhették meg ezt a szép kort, ezért is fújhatták el a születésnapi tortájukról a kilencvenes szám gyertyáját.