Palackos víz és párakapu – idén már a negyedik hőségriasztás van érvényben
Hírek
2022. aug. 18.

Palackos víz és párakapu – idén már a negyedik hőségriasztás van érvényben

A brutális forróságban is segíti a városlakókat az önkormányzat. Két helyen hűtött palackos vizet osztanak, de működik a párakapu is a Városháza előtti téren.

Az Ózd Városi Rendészet gépkocsijának csomagtartójába kerülnek a hűtött ásványvizes palackok Szaniszló Károly vezetésével. A város két pontjára szállítanak a frissítőből, mivel újra harmadfokú hőségriasztást rendelt el az országos tisztifőorvos. Ózd Város Önkormányzata korábban is mindent megtett annak érdekében, hogy akik kénytelenek az utcán tartózkodni a nagy forróságban, enyhítsék szomjukat.

„Ebben a három napban is a városlakók életét az önkormányzat igyekszik segíteni azzal, hogy ivóvizet osztunk két helyen. A szokásos helyeken, az Almási Balogh Pál Kórház előtt, illetve a Gyújtó téren tizenegy és tizennégy óra között. A városi strandot egy órával hosszabb ideig vehetik igénybe a fürdőzők. Párakaput, illetve az ivókutat is igénybe vehetik a Városház előtti téren” - emelte ki Szaniszló Károly, közbiztonsági referens.

A brutális forróság ellenére is vannak, akiknek halaszthatatlan dolguk van, és kénytelenek az utcán tölteni egy-két órát. Cseléné Martinovics Erika családjával intézte napi teendőit. A felkínált hűtött víznek mindannyian nagyon örültek.

„Ezt nagyon jó ötletnek tartom, hogy osztanak vizet ebben a nagy melegben. Sok idős ember van úton és sok fiatal is gyerekkel. Nem mindenki szalad be a boltba vizet venni. Tehát támogatom, továbbra is csak így tovább” - mondta Cseléné Martinovics Erika.

A hőség nagyon megviseli a szerveztet, főként az idősebb korosztály és a gyerekek vannak veszélyben. Ilyenkor az egészséges szervezet is fáradékonyabb lehet, ezért javasolt sokat pihenni a hűvös szobában, és kerülni a megerőltető fizikai munkát. Aki pedig mégis az utcán tölti napjának egy részét, az vigyen magával vizet vagy frissítő folyadékot.