Újabb utak újulnak meg Ózdon.
Város
2022. aug. 24.

Újabb utak újulnak meg Ózdon.

A Domb úton folytatódott az aszfaltozás ma délelőtt. A szóban forgó terület már rendkívül rossz állapotban volt, a támfal rekonstrukciója közben is sokat sérült az út állapota.

A kivitelező cég munkatársai az útszakaszt 337 méter hosszan és három méter szélességben állítják helyre.

Hétfőn reggel a kivitelező cég munkagépei ebben a Hódoscsépányon található szűk utcában sorakoztak fel. A Domb úton elsőként előkészítették a terepet, vagyis felszedték a régi kátyús aszfaltot, valamint murvával pótolták ahol szükséges volt. A törmeléket a régi Oxigén gyár területére szállítják, ahol tovább zúzzák, majd újrahasznosítják.

Ma reggel emulziózással kezdődött a nap, majd megérkezett az aszfalt is. Százhúsz tonnát szállítottak a helyszínre. Erre a szakaszra nagyon ráfér már a felújítás.

„A kivitelező nagyon jól látta, hogy valóban ez a legrosszabb útszakasz itt a területen, sőt talán elmondhatjuk, hogy Ózd egész területén is, nemcsak Hódoscsépány területén. Én már ezt régóta szajkózom, hogy illő lenne felújítani. Amikor a támfal építése elkezdődött akkor látták meg az illetékesek, hogy valójában milyen állapotban van ez az út és így prioritást élvezett természetesen, hogy ezt az utat minél előbb fel kell újítani.” - nyilatkozott Fidrus Péter, a terület képviselője

Néhány aknafedlapot is szintbe kellett hozniuk. Ezt az útszakaszt 337 méter hosszan és három méter szélességben állítják helyre. A régi aszfaltot bepermetezték tapadást segítő anyaggal, majd úgynevezett AC 22-es kötőréteggel látták el, amelynek vastagsága attól függ, hogy hol milyen egyenetlen volt a talaj. Technikai okok miatt az öt centiméter vastagságú aszfaltot csak holnap terítik szét rajta. Ezt leszámítva pedig két oldalon még a padkamurvázás lesz hátra.

„A Domb utcán a támfal megcsúszását követően, annak helyreállítása közben is nagyon sokat sérült az út, amely egyébként sem volt jó állapotú. Így már nagyon vártuk a képviselő úrral azt, hogy új aszfalt réteget kaphasson ez az utca, ebben az esztendőben az állami támogatásnak köszönhető aszfaltozási projektünkből sikerül a Domb utcát teljes szélességében és hosszában vadonatúj aszfaltréteggel ellátni, amelynek a munkálatai most kezdődnek, úgyhogy bízom benne, hogy mindenki a kedvét fogja lelni az új aszfaltsíkban.” - mondta Janiczak Dávid, polgármester

Ezen a környéken még számos út vár felújításra. Ennek a projektnek a keretében hamarosan a Gubonnai út hiányzó részeit is rendezik a szakemberek. A jövőbeni tervekben pedig Somsályfő telep, a jelenleg salakos Semmelweis és Hossó út, valamint a Kultúrház mellett lévő rövid szakasz is szerepel.