A Van Helyed a Közös Jövőnkért Alapítvány újra Hétes telepen segített a fiataloknak
Hírek
2022. aug. 29.

A Van Helyed a Közös Jövőnkért Alapítvány újra Hétes telepen segített a fiataloknak

A Van Helyed a Közös Jövőnkért Alapítvány ötnapos programsorozatot rendezett a rászoruló gyerekeknek. Több szabadidős tevékenységet is kínáltak számukra.

A Van Helyed a Közös Jövőnkért Alapítvány Volny József úti stúdiójában gyűltek össze a fiatalok hétvégén. Több szabadidős tevékenységet is kínáltak számukra, hiszen a kicsik a csocsó asztaloknál játszottak, a nagyobbak pedig kosárlabdáztak, zenét hallgattak vagy zenés műsorral szórakoztatták társaikat. A több mint tíz éve működő Van Helyed Alapítvány munkatársainak többen a segítségükre voltak, hiszen az ország több tájáról is jelentkeztek önkéntesek.

„Most egy ötnapos programon veszünk részt. Az Élményakadémia Egyesület keresett meg minket azzal, hogy ők elhoznák nekünk a „Tőlünk nektek” programjukat, melyben hátrányos helyzetű fiatalok tartanak foglalkozásokat, ugyanolyan hátrányos helyzetben lévőknek. Felvették velünk a kapcsolatot, és mi mondtuk, hogy szeretnénk az együttműködést” - mondta Koreny Judit, a Van Helyed a Közös Jövőnkért Alapítvány irodavezetője.

A Van Helyed a Közös Jövőnkért Alapítvány munkatársai bíznak abban, hogy ez az együttműködés a jövőben is tart, hiszen nagyon élvezték az együtt töltött napokat segítők, fiatalok egyaránt. Az Élményakadémia vezető trénere maga is egy roma telepen nőtt fel, ahol a Bagázs Egyesületben kezdett el tevékenykedni. Felvette velük a kapcsolatot, amely az Élményakadémián keresztül a legelső „Tőlünk nektek” elnevezésű programhoz segítette Horváth Sándort. Azóta próbálja támogatni a fiatalokat, mint vezető tréner.

„Hatan vagyunk trénerek, és az önkéntes résztvevőinket támogatjuk. Az ő tanulásukat próbáljuk valamilyen formában a háttérből segíteni. Coaching-gal, tudással és tapasztalással, amit mi is hozunk. Ahhoz, hogy ők is jól együtt tudjanak működni és az általuk megtervezett és megvalósított programot úgy tudják megvalósítani, ahogyan ők eltervezték” - emelte ki Horváth Sándor.

Vannak, akiknek családjuk más tagjain is segített az alapítvány. A fiatalok nagyon jól érzik magukat a több éves programban.

„Amikor sulis időszak van, akkor jönnek értünk kocsival. Jönnek pedagógusok tanítani matekból és magyarból. Ugyanúgy tanulunk, házi feladatot megcsináljuk, ha van. Felkészítenek minket a dolgozatokra, a szóbelikre. Mindig segítenek, ha tudnak. Utána pedig, ha tanultunk, elfoglalhatjuk magunkat és játszhatunk a többiekkel” - nyilatkozta Jakab Katalin Mária.

Az alapítvány szakemberei a szülőkkel közösen együttműködve segítik a gyerekek oktatási rendszerben való boldogulását, de ilyenkor szünidőben is nagyon sokat foglalkoznak velük, hogy szabadidejüket hasznosan töltsék el.