Iskolára felkészülten – 69 család kapott segítséget az iskolakezdéshez szükséges eszközök beszerzésében a Magyar Református Szeretetszolgálat által
Hírek
2022. aug. 30.

Iskolára felkészülten – 69 család kapott segítséget az iskolakezdéshez szükséges eszközök beszerzésében a Magyar Református Szeretetszolgálat által

Átvehették a családok a tanszerekkel felszerelt hátizsákokat a Magyar Református Szeretetszolgálat ózdi telephelyén. 69 táskát pakoltak meg a legszükségesebb eszközökkel.

Már többször beszámoltunk arról, hogy a Magyar Református Szeretetszolgálat helyi munkatársai egy különleges akcióval kívánják megkönnyíteni a nehéz helyzetben lévő családok tanévkezdését. A Brassói úti bevásárlóközpontban is lehetett találkozni a szolgálat képviselőivel, emellett a telephelyükön is várták a segíteni szándékozók adományait. Ez a gondolat a szervezet munkatársaiban már évekkel ezelőtt megfogalmazódott.

„Ez az adománygyűjtés nálunk már több éve folyamatban van. Talán négy éve fogalmazódott meg bennünk, hogy segítsünk a rászoruló embereknek. Nagyon sok ilyen család van. Azok, akik feliratkoztak és kérelmet nyújtottak be, közülük mindenkinek tudunk adni valamit” - mondta Barczi Józsefné, a Magyar Református Szeretetszolgálat ózdi adminisztrátora.

A több hónapnyi munka célt ért, ugyanis 179 gyermeknek tudtak segíteni abban, hogy teljesen új, vagy jó állapotban lévő eszközökkel kezdjék meg a tanulást szeptembertől. Összesen 69 család kért segítséget, így ennyi hátizsákot pakoltak meg. A rászorulók pedig tegnap vehették át a táskákat.

„Kevés a nyugdíj, két unokát nevelünk. Sajnos rá vagyunk szorulva. Ilyen Ózd, lehetne ezt is mondani. De ez nem szégyen. Mi becsületes emberek vagyunk” - fogalmazott Váradi Sándor.

A hátizsákokba belekerültek a legfontosabb kellékek, mint a füzet, a toll és a ceruza. Emellett gyurmát és színes ceruzákat is elhelyeztek benne. Az összepakolás két napot vett igénybe, nyolcan dolgoztak azon, hogy mindennel elkészüljenek.

„A kitűzött célt sikerült megvalósítanunk. Itt Ózdon a mai napon 69 család veheti át az iskolakezdéshez szükséges felszereléseket. Borsod megyén kívül még két megye tartozik az ózdi irodánkhoz. Ez Nógrád és Heves megye. Onnan is érkeztek kérelmeink. Még azok előttünk állnak, de már megvan ahhoz is a szükséges adomány” - emelte ki Tóth Tímea, a Magyar Református Szeretetszolgálat ózdi irodájának adománykoordinátora.

A „Radírozzuk ki a különbségeket” elnevezésű tanszergyűjtő kampány így ebben az évben is sikeresnek mondható. A szervezet bízik benne, hogy a segíteni szándékozó emberek később is a jó ügy mellé állnak majd, és az elmúlt évekhez hasonlóan jövőre is több családnak nyújthatnak támogatást.