Már az első nap sokan ellátogattak az uszodába
Város
2022. szept. 1.

Már az első nap sokan ellátogattak az uszodába

Ma reggel megnyitott az uszoda. A létesítményben már többen kihasználták a sportolási lehetőséget. Azonban a rezsiköltségek emelkedése miatt több korlátozás is életbe lépett.

A strandszezon alatt az uszodában folyamatosak a munkálatok, hogy a szeptemberi szezon előtt minden karbantartási munkálatot elvégezhessenek. A kisebb tisztasági festéseket, a járólapok súrolását és a vízkőtelenítési feladatokat is ilyenkor bonyolítják le. Emellett a nagyobb munkálatokra is ilyenkor kerítenek sort.

„A szivattyúk és az adagolószivattyúk felújítása is megtörtént. Mindhárom helyen, a jakuzziban a tanmedencében és az úszómedencében is. Mikor leengedtük a vizet, akkor a szelepeknél lehetett hallani, hogy átengedett a víz. Ez nagy veszteség, hogy a kezelt víz elment a szennyvízbe. Ezeket a váltószelepeket is felújítottuk, jól zárnak. Még nem volt vendég, addig ellenőriztem a vízszintet. A szolárrendszernek is az irányító része elavult volt, annak a cseréje is megtörtént” - emelte ki Losonczi László, az Ózdi Sport- és Élményközpont műszaki vezetője.

Ma reggel már birtokba vehették a vendégek a medencét, ugyanis reggel kilenc órakor újra megnyitotta kapuit a létesítmény. A dolgozók létszáma megfelelő a mindennapi feladatok ellátásához. Azonban a működés a korábbi évekhez képest változik. Emiatt több elemet nem lehet majd használni a komplexumban.

„Figyelve a rezsiköltségek emelését és költséghatékonysági szempontból a tanmedencét nem tudtuk feltölteni, valamint a wellness részleget sem tudjuk üzemeltetni. Ezt annak a céljából, hogy ebben az évben még üzemeltetni tudjuk az uszodát. Ezzel ellentétben a sportolókat várjuk, tehát a nagymedence működik, viszonylag emeltebb hőfokkal, hogy a gyerekeknek is kedvező legyen a hőmérséklet. Ezt meg tudjuk oldani, ugyanis az uszoda tetején működő napkollektorok biztosítani tudják az ehhez szükséges hőfokot” - mondta Nagy-Mengyi Péter, az Ózdi Sport- és Élményközpont ügyvezetője.

A jövőben a szaunák külön szerződéssel lesznek kibérelhetőek. A sportegyesületek továbbra is használhatják majd a területet és iskolai úszásoktatásra is lesz lehetőség, igény szerint. A vendégek pedig a nagymedencét úgy, mint a korábbi évekhez hasonlóan továbbra is birtokukba vehetik.

„Nagyon örülök, egész nyáron ezt vártam. Elszomorodtam, hogy nyáron nincs nyitva, mert a strandra nem szeretünk járni. Reméljük, hogy nem fogják bezárni, mert a mostani időben nem lehet tudni. Ez az egyetlen szórakozásunk, hogy el tudunk járni úszni. Nagyon szeretünk ide jönni, a férjemmel együtt” - nyilatkozta Utassy Béláné.

A jegyárak nem változtak. A nyitvatartás is ugyanaz, hétköznap reggel hat órától este fél kilencig, hétvégén pedig reggel nyolctól szintén este fél kilencig várják az úszni vágyókat a létesítményben.