Fűnyíróval bővült az ÓSÉK eszközparkja
Város
2022. szept. 6.

Fűnyíróval bővült az ÓSÉK eszközparkja

Új fűnyíró traktorra adott be sikeres pályázatot az Ózd Városi Sportegyesület. Az eszköz a kiegészítőkkel együtt több mint hárommillió forintba került.

Az eszközt egy TAO-s pályázatból sikerült beszereznie az Ózd Városi Sportegyesületnek. Ezzel a társasági adót fizető cégek bizonyos szervezeteket vagy célok megvalósulását támogathatják. Annak az összegnek, amelyet egyébként is befizetnének, egy része felett dönthetnek, hogy segítsenek másokon.

„Buzdítani szeretnék egyébként más ózdi és környékbeli vállalkozókat is, akik még nem döntötték el, vagy nem gondolkoztak a TAO-s pénznek a hová juttatásában, hogy nagyon nagyon jó ötletnek tartom, hogy ózdi sportegyesületeket, többek között az ózdi focisulit támogassák. Úgyhogy ha tehetik, akkor támogassák őket, és ezzel hozzájárulnak ahhoz, hogy maga az egész egyesület fejlődjön” - hangsúlyozta Dancsok Tamás, a Piramis Kft. tulajdonosa.

Dancsok Tamás vállalkozót Füleki Csaba, az Ózd Városi Sportegyesület elnökségi tagja kereste fel ezzel a lehetőséggel. Idén eszközbeszerzésre lehetett pályázni, amely sikeresnek bizonyult. Egy új fűnyíró traktort szerzett be az egyesület, amelyet az egyik ózdi szakkereskedésben vásároltak meg.

„A TAO programon belül tudtunk hozzájutni ehhez a hiper-szuper fűnyíróhoz, ami nekünk hiper-szuper. Van már ettől sokkal újabb, de az anyagiakhoz mérten ezt tudtuk választani, ami nagyon nagy segítség lesz nekünk a pályák karbantartásához és a fű lenyírásához. Igazából nagyon sok eszközt tudtunk venni hozzá pluszban. Ha készen lesz a műfüves pályánk ugye hótolót, gyepszellőztetőt, sószórót, műtrágyaszórót. Tulajdonképpen minden olyan eszköz meg van a géphez, ami már elengedhetetlen a pályák karbantartásához” - emelte ki Füleki Csaba, az Ózd Városi Sportegyesület elnökségi tagja.

A kiegészítőkkel együtt 3 millió 190 ezer forintba került az eszköz, amelyet egyébként tegnap délután adtak át az Ózdi Sport- és Élményközpontnak, hogy ezzel biztosítsák számukra a minőségi pályákat. A későbbiekben is az ő kezelésükben lesz a gép.

„Az ózdi focisuli nyert egy fűnyírót, aminek nagyon örül a cégünk, mert már az elmúlt 5-6 évben csakis ilyen hobbikert fűnyíró traktoraink voltak, de nem ekkora területre alkalmas. Nagyon örülünk, hogy használhatjuk majd ezt a fűnyírót. A három pályának a karbantartását fogjuk csak végezni ezzel a fűnyíróval, a külső területekre pedig így a három régi gépünk megmaradt. Remélhetőleg most már így a focistáknak az igényei szerint tudjuk majd karbantartani a pályákat” - mondta Losonczi László, az Ózdi Sport- és Élményközpont műszaki vezetője.

Az eszközt egyébként egész évben tudják használni. Kéthengeres, benzines motorral és pedállal működő hidrosztatikus váltóval rendelkezik. Az ülés kialakítása kényelmes, így a nagyobb területeken való munkavégzés sem okoz majd gondot.