Sportos délután
Sport
2021. aug. 24.

Sportos délután

Újra megrendezték az „Együtt a rasszizmus ellen” kispályás labdarúgó tornát a Városi Stadion műfüves pályáján. Tavaly ez a vírus miatt elmaradt.

Tizenharmadik alkalommal rendezték meg az „Együtt a rasszizmus ellen” kispályás labdarúgó tornát augusztus 20-án. Ennek fő célja, hogy felhívják a figyelmet az előítéletesség és a rasszizmus ellen. Régebben Sajóvárkonyon, az elmúlt két évben pedig már a Városi Stadion műfüves pályáján tartották meg ezt az eseményt. Az Ózdi Sport- és Élményközpont ingyen bocsájtotta rendelkezésükre a területet. Négy csapat vett részt a megmérettetésen.

„Én úgy gondolom, hogy barátságok alakulnak ki. Majdnem mindig ezek a csapatok szoktak részt venni a tornán. Az előző eseményen többen vettek részt. Most egy picit szűkítettük a kört. Voltak, akik nem értek rá más elfoglaltság miatt” - mondta Váradi József, az Ózdi Roma Nemzetiségi Önkormányzat elnöke.

Az egyik borsodnádasdi tag, Horváth Ferenc már tizenegyedik alkalommal vesz részt ezen a tornán. Hetente egyszer tartanak edzéseket, ahogyan a játékosoknak jut ideje rá. Vegyes korosztály alkotja a csapatot. A vírus előtt volt utoljára ilyen esemény, ők akkor a harmadik helyet szerezték meg.

„Nagyon fontosnak tartom, mert itt jöhet össze a család és a barátok. Nekünk is ez egy családi program. Azért viseljük ezt a Horváth Family nevet, mert évek óta a család és a közeli ismerősök játszanak a csapatban” - emelte ki Horváth Ferenc, a Horváth Family játékosa.

A rendezvényen a Berki Trió szolgáltatta a muzsikát A formációnak igen széles a zenei repertoárja. Fellépéseik alkalmával pedig mindig vidám hangulatot teremtenek. Mikó László eddig egyedül lépett fel itt, most azonban családja is csatlakozott hozzá.

„Vannak saját zenéink, néha azokat adjuk elő, és azt, amit a nép kíván. Például ahol elég sok roma van, oda több roma zenét szoktunk vinni, hogy vidám zene legyen” - nyilatkozta Mikó László, az Ózdi Roma Nemzetiségi Önkormányzat tagja.

A zene mellett a főzés is előtérbe került. A résztvevők bográcsost főztek. Az egész napos esemény így jó hangulatban telt. A kispályás labdarúgó tornán első helyen a borsodnádasdi Horváth Family végzett, ezüstérmet szerzett az ózdi Simi SE. A harmadik helyezett a szintén helyi Flamengo, a negyedik helyen pedig a Hangony SE zárt. A legjobb kapus Bari Dávid, a legjobb játékos Horváth Ferenc, a gólkirály pedig Váradi Alex lett.