Városszerte zajlanak a karbantartási munkálatok.
Város
2022. szept. 15.

Városszerte zajlanak a karbantartási munkálatok.

Aszfaltoznak és aknafedeleket helyeznek szintbe a város több pontján.

Az Ózdi Városüzemeltető Intézmény munkatársai igyekezne minden problémát mihamarabb elhárítani az utakon. Ma a Petőfi úton, Urajon és a Rózsadomb úton is tevékenykedtek. Holnap pedig a tervek szerint az Építők útja is munkagépektől lesz hangos.

Az Ózdi Városüzemeltető Intézmény szakemberei minden évszakban tevékenykednek. Nincs ez másképp ősszel sem. A felmerülő problémákat mihamarabb igyekeznek megoldani. A Petőfi úton az aknákkal akadtak gondok, amit több lakó is jelzett.

„Az elmúlt időszakban több lakossági bejelentés is érkezett a Petőfi útnak a két iskolával szemben lévő szakaszáról, ahol az aknafedlapok az elmúlt időszakban jelentősen megsüllyedtek, így a forgalmat megnehezítették, és a kerülgetés miatt balesetveszélyes helyzeteket is okoztak. Ennek megoldására kettő cégnek van hatásköre. Az egyik az Ózdi Városüzemeltető Intézmény, a másik pedig az ÉRV Zrt. Mindkettőjüket megbíztam azzal, hogy végezzék el az aknafedlapok szintbehelyezését. A városüzemeltető intézmény már elkezdte a munkát. Ennek az eredménye látható itt.” - nyilatkozott Janiczak Dávid, városunk polgármestere

A Rózsadomb úton is régebb óta vannak problémák. A betonalapot helyre kellett hozni, mert az autós forgalom egy mélyedést vájt bele. Az előmunkálatokkal már elkészültek, ma pedig tíz tonna aszfalt érkezett a területre. Ezt százkilenc négyzetméteren egyengették el a szakemberek. A harmincegy méteres szakasszal a következő napokban készülnek majd el. Az Ózdi Városüzemeltető Intézmény telephelye szintén munkagépek zajától volt hangos.

„Át kellett vágnunk az utat a telephelyünkön belül, mivel ki kellett cserélnünk a Távhő vezetéket, mert már nagyon el volt öregedve. Ezt pedig az ülepedés után most aszfaltozzuk be.” - mondta Dubovinszky László, az ÓVI műszaki vezetője

Az Uraji úton egy nagyobb területen a saját gyártású mederelemeket helyezték le, valamint az áteresz oldalán fejbetont készítettek. Az elkövetkezendő napokban is lesz mit tenni a városban. A tervek szerint az Építők útján is hasonló munkálatokat kezdenek majd meg.