Ma a Falu térségében zúgtak fel a munkagépek – A Karu és a Szondi György utca is aszfaltréteget kapott
Város
2022. szept. 22.

Ma a Falu térségében zúgtak fel a munkagépek – A Karu és a Szondi György utca is aszfaltréteget kapott

A Karu és a Szondi György utcák is megújultak ma. A több mint négyszáz méteres szakaszra 148 tonna aszfalt érkezett. A tervezett utak jó része már elkészült.

Tábla városrész után, ma a Falu térségében zúgtak fel a munkagépek. A kivitelező cég szakemberei tegnap a Sümeg utca állapotát rendezték, most pedig a Karu, valamint a Szondi utcákban tevékenykedtek. A város első embere szerint fontos behozni a több évtizedes lemaradást, és lényeges hogy minden lakott utca aszfalt burkolatot kapjon. Ezek mellett a legrosszabb állapotú utak újraaszfaltozása is cél. Egy másik pályázat még elbírálás előtt áll, amiből szintén egy nagyobb, ilyen programot szeretnének megvalósítani. Az idei lista igen hosszú, de a tervezett szakaszok jó része már elkészült.

„A Falu városrészben nagyon sok olyan út van, ami nem látott még aszfaltot soha. Hála Istennek és az aszfaltozási programunknak köszönhetően ebben az esztendőben itt is jelentős fejlesztések valósulnak meg. Most a Szondi út aszfaltozása történik a mai napon, aztán bízunk benne, hogy a jövőben tovább tudjuk ezt folytatni és a városban megszabadulhatunk az aszfaltmentes utaktól” - hangsúlyozta Janiczak Dávid, polgármester.

Ezek a szakaszok eddig salakosak voltak, ezért hétfőn 10 centiméteres CKT beton felhordásával készítették elő a terepet. Ma pedig öt centiméter vastagságú aszfaltréteget kapott a felület.

„Karu városrészben hatalmas probléma volt az, hogy mind a gyalogos, mind pedig az autós közlekedést nehezítette az utak minősége. Ez a mögöttünk látható útszakasz a Karu utca és a Szondi utcának egy része soha nem látott még aszfaltborítást. Most a kormányzati segítségnek köszönhetően ezt sikerült pótolnunk. Bízom benne, hogy a lakosság megelégedésére” - mondta dr. Csuzda Gábor, területi képviselő.

A két utca összességében 413 méter hosszú, valamint három méter szélesek. A terülten több helyen aknákat is ki kellett emelniük a dolgozóknak. A két szakaszra mintegy 148 tonna aszfalt érkezett, már csak a padkarendezés maradt hátra. Tegnap egyébként Cipóban a Vasvári Pál utca végét, vagyis egy 105 méteres szakaszt is leaszfaltoztak a szakemberek.