Sürgölődés és kisállatok – sok tanuló megmutatta iskolatársainak kedvencét
Oktatás
2022. okt. 5.

Sürgölődés és kisállatok – sok tanuló megmutatta iskolatársainak kedvencét

Kisállat kiállítást rendeztek az Újváros Téri Általános Iskolában. Körülbelül száztíz kedvencet hoztak el a gyerekek és a szülők. Egy terméskép kiállítást is megnyitottak.

Apróságok és nagyobb teremtmények lepték el az Újváros Téri Általános Iskola auláját, ugyanis kisállat kiállítást rendeztek az intézményben. A fiatalok szüleikkel és testvéreikkel közösen hozták be otthonról kedvenceiket, hogy megmutathassák iskolatársaiknak őket. Ebből a szokásból már hagyományt teremtettek a létesítményben.

„Minden évben megszervezzük október negyedikén az állatok világnapja alkalmából ezt a rendezvényt. Ahogy mögöttem is látható és a hangzavarból is leszűrhető, igen népszerű ez az esemény. Körülbelül száztíz állatot hoztak el a gyerekek és a szülők. Lehet szavazni is, a legcukibb állatot ki lehet választani, és ő majd egy kis jutalomban részesül” - mondta Cseh Gáborné Nagy Emőke, az Újváros Téri Általános Iskola pedagógusa.

Minden évfolyamból képviseltették magukat a diákok, így alsósok és felsősök is érkeztek az eseményre. Sok állat örült a simogatásnak és a figyelemnek, azonban voltak akik visszahúzódtak ketrecükbe és ritkán bújtak elő. Igen különleges állatokat is láthattak az érdeklődők, így gekkót, óriás csigát, kubai kék rákot és japán csirkét is megtekinthettek.

„Úgy hívják, hogy Frici. Nagyon szeret játszani és aludni. Két éves most” - nyilatkozta Szilágyi Krisztina, az Újváros Téri Általános Iskola diákja.

A fiatalok ösztönösen nagyon szeretik az állatokat. Ez az alkalom remek lehetőség volt arra, hogy testközelbe kerülhessenek ritkán látott egyedekkel is. Ezzel egyidejűleg egy terméskép kiállítást is megnyitottak. Rizst, kukoricát, narancsot és gesztenyét is használtak az alkotások elkészítéséhez. A tárlatot ezen a héten lehet megtekinteni a létesítményben.