Hamarosan iskola
Város
2021. aug. 27.

Hamarosan iskola

Átvették a tankönyveket az oktatási intézményekben. A napokban a legtöbb iskola megkapta a 2021/2022-es év köteteit.

Az Apáczai Csere János Általános Iskolában tegnap vették át a tankönyveket. A mintegy 4500 darab könyv hiánytalanul megérkezett. Öt pedagógus és egy postaalkalmazott segítette tételesen rendszerezni a köteteket. Ma pedig szétszortírozták őket tantárgyanként, valamint évfolyamonként is.

„Alapból minden gyermek részére ingyenes a tankönyvellátás. Évfolyamonként különböző keretösszeg áll rendelkezésre, amiből a tankönyvfelelős gazdálkodni tud. Mai viszonylatban kicsit olcsóbbak a tankönyvek, viszont a nyelvkönyveknek az ára továbbra is elég magas. Ebből a keretösszegből gazdálkodnak a kollégák, hogy minden tanulónak minden tankönyve és munkafüzete meglegyen” - nyilatkozta Pénzesné Barta Krisztina, az Apáczai Csere János Általános Iskola intézményvezetője.  

Emellett a „Könyvet a könyvtárnak” program keretében, a KELLO tankönyvcentrum felületéről plusz köteteket és térképeket is kiválaszthattak. Az Iskolakóstolgató program keretében óvodásoknak tartanak különböző foglalkozásokat, ahol a gyerekek a pedagógusokkal és magával az intézménnyel ismerkedhetnek. Ma délelőtt pedig a Vasvár Úti Általános Iskola és a Széchenyi István Katolikus Technikum és Gimnázium munkatársai pakolták a raklapokról a köteteket.

„Ezeket a tankönyveket, amik most érkeztek a mai napon ide a SZIKSZI-be, szeptember elsején kapák meg a diákok, de előzetesen nekünk ezzel még van munkánk. A könyvek úgynevezett lédig jönnek, és közösségi szolgálat keretében segítő tanulókkal együtt fogjuk szétbontani osztályokra” - mondta Elek Éva, a Széchenyi István Katolikus Technikum és Gimnázium könyvtárostanára.

A SZIKSZI-be körülbelül 3500 darab tankönyv érkezett. Után rendelni minden iskolának van lehetősége augusztus 21-től szeptember 15-éig. Ezt is a KELLO felületén lehet intézni. A diákok a csomagot szeptember elsején, az első tanítási napon vehetik majd át.