Búcsúi szentmise, teaparti és idős-napi köszöntés
Egyház
2022. okt. 9.

Búcsúi szentmise, teaparti és idős-napi köszöntés

Templombúcsút, valamint teapartival egybekötött idősköszöntést tartottak a Rózsafüzér Királynéja Ózd-Bolyok Római Katolikus Plébánián.

Megtöltötték a közösség tagjai a Rózsafüzér Királynéja Ózd-Bolyok Római Katolikus Templomot szombaton. Templombúcsúra, vagyis az épület védőszentjének ünnepére érkeztek. A búcsúi szentmisét Szőke Gábor, a közösség plébánosa tartotta.

A szentmisét követően forró teával és süteménnyel várták a megjelenteket a templom mellett. Lélekben egyébként egy hetén keresztül készültek erre az ünnepre.

„Ami a legnagyobb meglepetés, az a csoda, amit megélt csütörtökön és pénteken az egyházközség. Amikor a Medjugorje-i vándor monstrancia útmutató itt volt vendégségben két napon keresztül és reggel hét órától este nyolc óráig csütörtökön, pénteken pedig reggel hét órától tizenkettő óráig folyamatosan jöttek az emberek, imádkoztak és ott voltak, odaborultak az Isten fia elé, aki az oltári szentségben jelen van, szóval nem számítottunk rá, és mégis megajándékozott minket az Isten, és belépett az életünkbe ezzel a hatalmas nagy csodával” - mondta Szőke Gábor, római katolikus plébános.

Sötétedés után mindenki átment a közösségi házba, ahol egy teapartival koronázták meg az ünnepséget. Az egyházközség plébánosa az idősek napja alkalmából egy meglepetéssel is készült az alkalomra. A Széchényi István Katolikus Technikum és Gimnázium néhány diákját hívta meg, akik egy rövid, verses műsorral készültek, hogy felköszönthessék a szépkorúakat.

Az esemény jó hangulatú, kötetlen beszélgetéssel zárult, örülve a közösségi alkalmaknak és az együtt töltött időnek.