Sikeres életpálya
Egyház
2021. aug. 31.

Sikeres életpálya

Megtartotta digitális tanévnyitó ünnepségét a Magyar Református Szeretetszolgálat Alapítvány az Olvasóban.

Sorban érkeztek meg a diákok a Magyar Református Szeretetszolgálat Alapítvány tanévnyitó ünnepségére. A Válaszút – Komplex digitális program a sikeres életpályáért elnevezésű projekt már három éve segíti a hátrányos helyzetben élő fiatalok előrelépését. Ebben 7.-8. osztályos tanulók vehetnek részt, akiket végig kísérnek a középiskoláig. A kezdeményezés célja, hogy ezek a diákok megfelelő középiskolát, szakmát válasszanak és be is fejezzék tanulmányaikat. A digitális tanévnyitó kezdetén Szőnyi Tamás esperes tartott áhítatot. Isten igéjét a következő tanév fényében vetítette a fiatalok életére.

„A tanulás volt az az egyetlen út, ahonnan el lehetett valahova jutni. Nekünk is valahonnan valahova el kell jutni, egy bizonyos célunknak kell lenni. Ezt mindenkinek önmagának kell megfogalmaznia, hogy mi az, amit el szeretnék érni. Mi az, amit el szeretnék érni ebben a tanévben, mi lesz velem öt év múlva, mi lesz velem tíz év múlva vagy pedig az életemnek a további szakaszában” - mondta Szőnyi Tamás, a Tiszáninneni Református Egyházkerület esperese.
 
A közös imádság után Lutár Balázs, a Magyar Református Szeretetszolgálat Alapítványának igazgatóhelyettese mondott ünnepi beszédet. Ő szintén egy bibliai igével és annak magyarázatával készült a fiatalok számára.

„Azt gondolom, hogy ennek a programnak a keretében nagyon sok lehetőség áll a rendelkezésetekre, ami bizonyos időtartamig tart, de bízunk azért a folytatásban, de azt szeretném a figyelmetekbe ajánlani, hogy ezeket a lehetőségeket, amiket ez a program, vagy így az életben előttetek áll, azokat igenis hasznosítsátok. Azokat a képességeket, azokat a tehetségeket, azt a tudást, amit megszereztek, használjátok annak érdekében, hogy boldogulni tudjatok az életben” - hangsúlyozta Lutár Balázs, a Magyar Református Szeretetszolgálat Alapítványának igazgatóhelyettese.

A diákok motiválásaként voltak, akik felszólaltak és saját sikertörténetükről beszéltek a közönség előtt. A nehezebb körülmény nehezebb életutat jelent, ahonnan nem egyszerű elindulni. Ezek a fiatalok példával szolgálnak, hogy érdemes tanulni, nagy célokat kitűzni, mert nem lehetetlen elérni őket. A tanévnyitót egyébként a Győztes Bárány Közösség dicsőítő csapata színesítette, akik ifjúsági dalokkal készültek az eseményre.