Úszásra fel
Sport
2021. szept. 1.

Úszásra fel

Ingyenes úszásoktatás indul városunkban. A lehetőség egy elnyert pályázatnak és városunk önkormányzatának köszönhető. A foglalkozásokon nagycsoportos gyerekek vehetnek részt.

A Magyar Úszó Szövetség „Minden gyerek tanuljon meg úszni” elnevezésű pályázatának köszönhetően nagycsoportosok térítésmentes oktatására nyílik lehetőség Ózdon. Ennek keretében a gyerekek tíz alkalommal látogathatják az sportlétesítményt. A projekt sikeréhez városunk önkormányzata is igyekszik hozzájárulni. Közreműködésükkel ugyanis a sporthoz szükséges eszközöket, mint például úszósapkát és szemüveget is kaphatnak a kicsik.

„Ez nagyon fontos, hiszen azok a kompetenciák, amik a kicsik fejlődésében előnyösek, azokat itt rendezett és kulturált körülmények között szakemberek által biztosítani tudják. Itt belekóstolhatnak az úszás tanulásának lehetőségébe, és ez a későbbiek folyamán véleményünk és reményünk szerint majd meghozza a kedvet ahhoz, hogy akár egy magasabb, professzionális szinten foglalkozzanak ezzel a sportággal” - mondta Farkas Péter Barnabás, alpolgármester.

Hétfőtől csütörtökig fél öttől kezdődnek a foglalkozások és negyed hatig tartanak majd. Két edző treníroz egy csoportot. Egyszerre 10-12 gyerek úszásoktatása történhet egy időben, de ez az összlétszám tekintetében még változhat. Az első két-három foglalkozás a vízhez szoktatásról fog szólni.

„Elsősorban a vízhez szoktatásról, az alapmozdulatok elsajátításáról, de esetleg akár az úszás megtanulásáról is szólhat. De ez nyilván egyénfüggő. Attól függ, hogy ki meddig tud eljutni a foglalkozás keretein belül. A legfontosabb feladat az, hogy a gyerekek ismerjék meg a közeget, magát a vizet, hiszen az előző évben egy teljes év úszásoktatása kimaradt a városban a pandémia miatt. Ezért gondoltuk azt, hogy ez egy nagyszerű lehetőség és így, hogy a pályázatot megnyertük és az önkormányzat is segít ebben, így meg tudjuk valósítani ezt a remek programot” - hangsúlyozta Schifter Tamás, az Ózdi Úszó Klub elnöke.

A tervek szerint szeptember tizenharmadikán hétfőn kezdődhet meg az oktatás. Még mindig lehet jelentkezni. Erre minden gyermeknek a saját óvodájában van lehetősége a tagintézmény-vezetőjénél. Az apróságoknak csak fürdőruhára, papucsra és törölközőre van szükségük.