Túl van a háromnegyedén a beruházás
Város
2022. okt. 18.

Túl van a háromnegyedén a beruházás

Ütemterv szerint halad a Katona József Úti Bölcsőde felújítása. A feladatok háromnegyede már elkészült, jelen állás szerint a november végi határidőt bőven tudják tartani a szakemberek.

A Katona József Úti Bölcsőde új épületszárnyának tetején dolgoznak a kivitelező cég munkatársai. A plusz huszonnyolc gyermeket befogadó egység falai és tetőszerkezete már áll, jelenleg a cserepezés zajlik. A mintegy bruttó 375 millió forintos beruházás háromnegyede egyébként már elkészült. Helyükre kerültek többek között a napelemek, de a régi épületek is teljesen átalakultak kívül-belül egyaránt.

„A felújítási és új építési munkálatok terv szerint haladnak, jól haladunk vele. Terv szerinti határidőre be is fogjuk fejezni a munkálatokat. A régi épület felújítása majdhogynem teljesen készen van már. Ott egyéb, apróbb felújítási munkálatok vannak még, de nem számottevő. Az új építésnél, mint ahogy látható is folyamatában van a tető cserepezése, homlokzati hőszigetelés és egyéb külső munkálatok még” - emelte ki Tóth-Pintér Krisztián, projektvezető.

A kivitelező cég munkatársai körbevezették Janiczak Dávidot, a város polgármesterét, hogy megmutassák, hogy halad a beruházás. Elsőként a régi épületeket tekintették meg, amely már jelentős átalakuláson ment keresztül, majd az új szárnyat is szemügyre vették.

„A bölcsőde felújítási és bővítési projekt lassan a végéhez közeledik. A régi épület felújítása már befejeződött, annak egy jelentős részének már a takarítása folyik, és vissza fogják adni a bölcsibe járó gyermekeknek és az itt dolgozóknak. Az új épület építése is rohamtempóban zajlik, nemsokára ott is már a belső munkálatok kezdődnek. A november végi határidő előttre ígéri a kivitelező a teljes befejezést. Én nagyon nagy megelégedéssel mentem végig az épületen, és vettem tudomásul azt, hogy elég komoly energiahatékonysági fejlesztés zajlott le, hiszen mind a hőenergia, mind az elektromos energia tekintetében egy modern és megújult épület várja majd a visszajövőket” - mondta Janiczak Dávid, polgármester.

Az új épületen hátra van még a tetőcserepezés és a homlokzati hőszigetelés befejezése, valamint nemsokára a nyílászárók is megérkeznek. Hamarosan elkezdődik a gépészet szerelvényezési munkálata, a vakolás, festés és a külső környezet rendezése. Mindennek határideje november vége, pontosabban 30-a, jelen állás szerint addigra elkészülnek majd a szakemberek.