Közkedvelt helyszín a Drótos-tető – a szabadidős pihenőhelyre több mint négyezer-ötszázan látogattak ki az évben
Város
2022. okt. 20.

Közkedvelt helyszín a Drótos-tető – a szabadidős pihenőhelyre több mint négyezer-ötszázan látogattak ki az évben

Idén több mint négyezer-ötszázan választották kikapcsolódásuk helyszínéül a Drótos-tetőt. Jelenleg fűnyírási és gereblyézési munkálatok zajlanak a népszerű területen.

Ilyenkor mutatja legszebb arcát a természet, a fák lombkoronája ezer színben pompázik. Ez pedig a Drótos-tetőn jól látható. Egyedülálló a kilátás. Változatos elrendezést igyekeztek kialakítani, így arborétum és közösségi jellege is van a szabadidős pihenőhelynek, amely településünk közkedvelt helyszíne. Az első félévben háromezer-kétszázan látogatták meg a kertet, ez a szám pedig egyre csak növekszik.

A Drótos-tető még mindig igen népszerű a helyiek körében, az idei esztendőben szeptember végéig négyezer-ötszáz regisztrált látogatót fogadhattak itt a területen. Novembertől az érdeklődőket megváltozott nyitvatartással várják.

A téli időszakban reggel nyolc órától tizenhét óráig fogadják a vendégeket, hiszen az évszak sajátosságából adódóan későn világosodik és hamarabb sötétedik. A közel öt hektáros területet nem egyszerű gondozni. Az itt dolgozók mindent megtesznek azért, hogy megfelelő környezet fogadja az ide érkezőket, így most a fűnyírási munkálatok élveznek elsőbbséget. Ez azért fontos, mert tavasszal így könnyebb feladatuk lesz. Na és persze elkezdődött a lombhullás is.

„Tehát a lehullott levelek gereblyézése is folyik, hiszen a fűnyírással együtt az nem praktikus, mert akkor nagyon nehéz a vágás és gyűjtés is. Folyik még ezenkívül a területen az általános karbantartás, folynak a különböző nyáron kinőtt sarjaknak a levágása, az esetlegesen megsérült, letört ágaknak a levágása és kezelése. Illetve amit általában szoktunk, tehát a sétautak karbantartása, illetve a fő közlekedési útvonalaknak a tisztán tartása, hogy bármikor nyugodtan lehessen sétálni” - mondta Léman Béla, az Ózdi Városüzemeltető Intézmény erdészeti részlegvezetője.

Bár mostanában nem sok facsemetét ültettek a gyerekeknek, de ez a lehetőség továbbra is adott. Szalonnát is süthetnek a kikapcsolódni vágyók, ehhez tűzifát is biztosítanak a helyszínen. Bejelentkezni a húsz főnél nagyobb csoportoknak az ÓVI 06-48/471-422-es telefonszámán lehet.