Kezdődik az iskola
Város
2021. szept. 2.

Kezdődik az iskola

Megkezdődött a 2021/2022-es tanév. A Vasvár Úti Általános Iskolában 813 diák foglalhatta el helyét újra a padokban. Az első napon négy osztályfőnöki órát tartottak.

A Vasvár Úti Általános Iskolában a 2021/2022-es tanévnyitót rendhagyó keretek között rendezték. Az intézményvezető rádión keresztül köszöntötte és tájékoztatta az idei év szabályzatáról a diákokat. Az első napon csak négy osztályfőnöki órát tartottak. Az iskolában nagy reményekkel és tervekkel vágnak neki az évnek. Bíznak benne hogy a járványügyi korlátozások a következő időszakot nem fogják már befolyásolni, és megtarthatnak minden olyan eseményt, amely terveik között szerepel.

„Nagyon szeretném, ha a hagyományos programjaink, amik már lassan évtizedes múltra tekintenek vissza, azok megvalósulhatnának. Például a tökfesztivál, a diákönkormányzati nap, vagy a tehetségnap, ami mára már hagyománnyá vált. Ha ezek megvalósulnak, akkor én úgy gondolom, hogy egy gazdag évet tudunk majd zárni” - mondta ifj. Hák Sándor, a Vasvár Úti Általános Iskola intézményvezetője.

Hét óra ötvenöt perctől tizenegy óra negyven percig zajlottak a tanórák. Itt a diákok a legfontosabb évkezdéssel kapcsolatos információkat tudhatták meg, illetve kiosztották a tankönyveket is. Fodor Kata három gyermekéért érkezett délután az iskola elé. Most költöztek városunkba.

„Izgulnak a gyerekek. Egy kis falusi iskolából jöttek, nekik még furcsa ez a helyzet” - nyilatkozta Fodor Kata.

Nehéz tanévet hagytak maguk mögött a pedagógusok, a diákok és a szülők is egyaránt. Remélik, hogy ezt az esztendőt jelenléti oktatásban tudják végig csinálni.

„A párommal mindketten dolgozunk délután is, és a beosztásokat összehozni nem volt egyszerű. Reméljük, hogy ez az év nem ilyen lesz” - fogalmazott Duzsik Gergely.

A Vasvár Úti Általános Iskolában 813 diák kezdte meg a tanévet, ebből 101-en lépték át először az iskola kapuját. Négy osztály indult el ezen az évfolyamon. A nyolcadikosok is körülbelül százan vannak, nekik azonban már nem volt ismeretlen ez a közeg. A végzősök számára a legfontosabb szempont a továbbtanulás. Puzsár Bence szeretett otthon tanulni, de már nagyon várta, hogy a barátaival tölthessen több időt az intézményben.

„Remélem, hogy egy nagyon jó év lesz. Az első félévet nagyon meg kell majd nyomni, mert a felvételi lap már nagyon számít. A félév picit izgulós lesz szerintem. A felvételi lapra készülünk egész évben, és remélem a legjobbakat” - hangsúlyozta Puzsár Bence.

A nyár folyamán több felújítási munkálat is zajlott az intézményben. Régi igény volt a folyosó padlóburkolatának kicserélése, ami most megtörtént. Emellett a testnevelőterem épületében található ebédlő kopolit üvegét polikarbonát lapokra váltották. Mindez a Kazincbarcikai Tankerületi Központ jóvoltából valósulhatott meg. Az udvaron egy ökokert kialakítását is tervezik.