Több mint százötvenen csatlakoztak a szemétszedő akcióhoz
Hírek
2022. okt. 24.

Több mint százötvenen csatlakoztak a szemétszedő akcióhoz

Ismét szemétszedő akciót rendeztek városunkban. Ezúttal újra a Falu térségét vették célpontba a szervezők. A kezdeményezéshez több helyi általános és középiskola is csatlakozott.

Diákokkal telt meg a Falu térsége ma délelőtt. A program apropóját az a szemétszedő akció adta, ami Dancsok Tamás nevéhez köthető. Hosszú évekkel ezelőtt rendezték meg az első ilyen eseményt, azóta időről-időre számos iskola és civil szervezet is csatlakozik a megmozduláshoz. A fiatalok megkapták a kesztyűket és a szemeteszsákokat, ezt követően pedig meg is kezdődhetett a munka.

„Csuzda Gábor barátommal, kollégámmal együtt szerveztük most ezt ide a Falu térségébe. Gyakran kérdezik, hogy miért ide jövünk? Mert sajnos itt van a legtöbb szemét. Találtunk még egy patakmedret is, de abba belemászni sokkal nehezebb szervezést igényel. A pedagógusokkal is egyeztettünk, ezért ezt a helyszínt választottuk” - mondta Dancsok Tamás, szervező.

Mindenféle hulladékot találtak a földön. Volt közöttük sok műanyag, azonban akadtak matracok és takarók is. Az akcióba bekapcsolódtak az Ózdi József Attila Gimnázium és Kollégium, a Széchenyi István Katolikus Technikum és Gimnázium, a Csillagfürt EGYMII, a II. János Pál Katolikus Általános Iskola és Óvoda, valamint a Vasvár Úti Általános Iskola tanulói is. Így több mint százötven diák, pedagógus és civil szorgoskodott a térségben.

„Az egyik szemünk sír, a másik pedig nevet. Örülünk nagyon, mert sok civil és még több oktatási intézmény csatlakozott, a körzetből szinte mindenki és még a Vasvár Úti Általános Iskola is. Viszont szomorúak vagyunk, mert ez az a helyszín, ahová minden évben vissza kell jönnünk, és fel kell hívni a figyelmét az itt élőknek, hogy szemetelni ciki és illegális dolog is. A mai napnak ez a célja a mi részünkről, hogy szeretnénk felhívni a figyelmet arra, hogy vigyázzunk jobban a lakókörnyezetünk tisztaságára” - emelte ki dr. Csuzda Gábor, területi képviselő.

A pedagógusok is fontosnak tartják felhívni a fiatalok körében a figyelmet arra, hogy szemetelni nem szabad. Az akció ezúttal is sikeresnek mondható, hiszen két nagy konténert töltöttek meg hulladékkal, amit egy szemétlerakóba szállítottak el. Jövőre pedig a következő helyszín a tervek szerint a Vasvár hegy és környéke lesz.