Közel kétezer tombola kelt el a segítség jegyében
Hírek
2022. nov. 6.

Közel kétezer tombola kelt el a segítség jegyében

Tombolajegyek eladásával gyűjtöttek Kovács Kendének. Közel kétezer darabot adtak el. Az ebből befolyt összeget az ózdi kisfiú kezelésére fordítják.

Kovács Kende ózdi kisfiú, aki egy igen ritka genetikai eltérés okozta, migráló fokális epilepsziával született. Betegsége miatt lemaradt a fejlődésben, így intenzív terápiás kezelésre van szüksége, amely költségei jelentősen meghaladják a család anyagi lehetőségeit. Kende gyógyulása érdekében civil összefogással és felajánlásokkal már korábban is segítettek az emberek. Hétvégén ismét egy ilyen gyűjtés eredményét tudták átadni a családnak, hogy a kisfiú folytathassa borsóházi kezeléseit. Nullász Katalin és Vranovics Enikő számos segítővel tombolát árultak és felajánlásokat gyűjtöttek. A szelvényeket pedig szombaton ki is húzták az Ózdi Városi Piac területén.

„Nagyon nagyon sokan segítettek tombolát árulni. Rengeteg tombolafelajánlás érkezett, és jelenleg is nagyon sokan segítenek abban, hogy a tombolasorsolás sikeresen zajlódjon le. Itt nemcsak azokra gondolok, akik az asztaloknál segítenek a tombola kihúzásban, hanem a résztvevőkre is, akik a mai napon fel fognak lépni” - emelte ki Nullász Katalin, szervező.

A fellépők sorát a Roma Boys nevet viselő formáció nyitotta meg, akik több dalt is előadtak a megjelenteknek. Őket követte az Ózdi Gyöngyvirág Néptánc Egyesület valamint a Szabad Szombat Táncegyüttes műsora. A fellépők mellett több kiegészítő program is várta az embereket. Az ezekből befolyt összeggel szintén Kende gyógyulását segítették. Volt zsákbamacska, játszóház, csillámtetkó és varázslufi is. Sokan szívügyüknek tartották, hogy csatlakozzanak ehhez az ügyhöz.

„Fontosnak tartottam a kisfiú miatt. Nagyon régóta foglalkozunk ilyen ügyekkel, ahol segíteni tudunk a gyerekeknek, esetleg beteg gyermekeknek. Fontosnak tartottam, hogy ebben is részt vegyek és a tombolaárusítással tudjak csatlakozni ehhez a kezdeményezéshez” - mondta Horváth Péterné.

Kende szülei megköszönték mindenkinek az önzetlen munkát és a segítő szándékot. Kiemelték, tudják, hogy nehéz időket élünk, de nagyon hálásak, hogy ilyenkor is hozzájárulnak kisfiuk felépüléséhez. Az adománynak hála így Kende tovább folytathatja a kezeléseket.