Átadták a megújult óvodát
Város
2022. nov. 7.

Átadták a megújult óvodát

Elkészült a Mogyorósvölgyi Óvoda felújítása. Az épületet ma délelőtt hivatalosan is átadta a kivitelező. A projekt felelősei be is járták a területet.

A szakemberek még szeptemberben tartottak területbejárást, hogy felmérjék az intézmény állapotát a beruházás előtt. Október elején elkezdődött a mintegy negyvenhatmillió forintos energetikai korszerűsítés, amely egy belügyminisztériumi pályázat segítségével valósulhatott meg. A szigeteléssel kezdték a feladatok sorát a szakemberek, mostanra pedig már mindennel elkészültek. Így hivatalosan is átadhatták a létesítményt.

Tóth-Pintér Krisztián, a projekt vezetője arról beszélt a bejárás résztvevőinek, hogy milyen feladatokat végeztek el a nagyjából egy hónap leforgása alatt.

„Véget ért az energetika korszerűsítési beruházás a Mogyorósvölgyi Óvodánál. Jelentős megtakarításra számítunk. Az itt dolgozók már most elmondják, hogy a korábbiakhoz képest erősen érezhetően melegebb van bent és kevesebb fűtéssel is elérik az optimális hőfokot. Ugye a nyílászárók is cserére kerültek, valamint külső és tető szigetelést is kapott az épület, ennek köszönhetően pedig optikailag is megújult. Sokkal szebb látványt nyújt és azt gondolom, hogy ez mindenkinek előnyére válik. Akár az itt dolgozóknak, akár az ide járó kisgyermekeknek is” - mondta Janiczak Dávid, polgármester.

Az intézményben már régóta szükségessé vált egy komolyabb felújítás, ami a külső állapotokat illeti. Most, hogy ez elkészült, a kicsik végre egy megújult, energetikailag korszerű épületbe járhatnak.

„Nagy jelentősége van a mostani felújításnak, hiszen a mostani energiaválságban felértékelődik egy-egy ilyen beruházásnak a szerepe és jelentősége. A mostani beruházással hosszú távon tudtuk biztosítani a Mogyorósvölgyi Óvodának a működőképességét és fenntarthatóságát, amelyet szeretnék még egyszer megköszönni Riz Gábor országgyűlési képviselő úrnak, Magyarország kormányának és Ózd város polgármesterének is” - hangsúlyozta dr. Csuzda Gábor, területi képviselő.

Az intézmény három csoportjába, nagyjából hetven gyermek jár. A szakemberek igyekeztek alkalmazkodni a kicsikhez, azonban a nyílászárók cseréje idején ki kellett költözniük. Ez viszont csak két-három napot vett igénybe.

„Közel hetven gyerek jár az intézményünkbe. A felújítás alatt a Nemzetőr Úti Óvodában kaptak helyett az óvodásaink, ahol a saját óvodapedagógusok fogadták a gyerekeket. Nem csak esztétikailag, hanem energetikailag is megújult az épület, úgyhogy most már egy teljesen korszerű óvodában tudjuk ezen a héten csütörtöktől fogadni az óvodásokat” - nyilatkozta Horváth-Mester Eszter, tagóvoda-vezető.

Az új tetőszigetelésnek köszönhetően megszűnt a beázás, ami korábban nagy problémát okozott az intézményben. Az ablakokról lekerültek a rácsok, amelynek köszönhetően egy kellemesebb külsőt kapott az épület, ami hamarosan újra gyerekzsivajjal telik meg.