Öt csapat nevezett a floorball bajnokságra a Bolyky Tamás Általános Iskolában
Sport
2022. nov. 8.

Öt csapat nevezett a floorball bajnokságra a Bolyky Tamás Általános Iskolában

Megtartották a floorball diákolimpia körzeti döntőjét a Bolyky Tamás Általános Iskolában. A megmérettetésre öt csapat nevezett. A verseny végén elismerő okleveleket vehettek át a legügyesebbek.

Gyermekekkel telt meg a Bolyky Tamás Általános Iskola tornaterme. A találkozó apropóját a floorball diákolimpia körzeti döntője adta. Az eddigi években olyan jól teljesítettek a nevező csapatok, hogy a döntőig meneteltek, azonban most az utazást nehezen tudnák kivitelezni. Ennek ellenére iskolai szinten megszervezték a bajnokságot, hogy a fiatalok ne érezzék hiányát a megmérettetésnek.

„A floorball egy nehéz játék, mert nagyon sokat kell futni, és kevesen vannak a pályán egyszerre. És ugye egy eszközt is, egy ütőt is használunk, ami mindig nehézséget okoz, emellett a balesetveszélyre is figyelni kell. Fiatalok a játékosok, de ennek ellenére nagyon jól megtanulták ezt, egymásra is vigyáznak, és már maguktól is betartják az alapvető szabályokat” - mondta Vanczák Attila, a Bolyky Tamás Általános Iskola igazgatóhelyettese.

Öt csapat indult a versenyen, akik hat perces mérkőzéseket játszottak egymással a délután folyamán. A pedagógusok megpróbálnak minden olyan eseményt megragadni, ahol a fiatalok sporttal és mozgással kapcsolatos tevékenységet végezhetnek. A gyerekek nagyon élvezik az ilyen alkalmakat.

„Attila bácsi nagyon jó tanár, nagyon jó, hogy ilyeneket talál ki nekünk. Szeretem ezt a sportot űzni. Jó ez a játék, tetszik, mert szabályosan tudunk vele játszani, és nem kötekedünk közben egymással” - nyilatkozta Hornyák Zénó, a Bolyky Tamás Általános Iskola tanulója.

„Nagyon ügyesek voltak az ellenünk játszó csapatok, de nagyon jó volt ez a meccs” - fogalmazott Jónás Dominik, a Bolyky Tamás Általános Iskola tanulója.

A verseny végén elismerő okleveleket vehettek át a fiatalok. A Futsal Diákolimpia időpontja is közeledik. A tervek szerint ezt is helyi szinten szervezik majd meg, valamelyik általános iskolában.