Hatalmas elismerést kapott a fiatal ökölvívó, Homai Patrik
Sport
2022. nov. 9.

Hatalmas elismerést kapott a fiatal ökölvívó, Homai Patrik

Országos magyar bajnok és a magyar serdülő ökölvívó-válogatott tagja lett Homai Patrik. A fiú az Ózdi Géza Úti Sport és Testépítő Egyesület színeiben indult a versenyen.

Hétvégén tartották Budapesten a Magyar Serdülő és Junior Országos Ökölvívó Bajnokságot. Az Ózdi Géza Úti Sport és Testépítő Egyesület egyesület színeiben ketten léptek a ringbe. Szűcs Martina serdülő 51 kilogrammban második lett, Homai Patrik pedig serdülő 35 kilogrammban a dobogó legfelsőbb fokára állhatott fel, ezzel pedig megszerezte az országos magyar bajnok címet.

„Nagyon sokat készültünk az országos bajnokságra. Számos kisebb versenyen is voltunk, nagyon sokat edzettünk rá. Az ellenfelem nagyon jól bokszolt, de le tudtam győzni” - mondta Homai Patrik, ökölvívó.

Az egész év során az országos bajnokságra készült edzőjével, Molnár Márkkal. Több mint húsz versenyen vett részt, köztük a diákolimpián is, amit megnyert. Ezeknek az volt a célja, hogy szokja a küzdelmeket, a ringek hangulatát. Heti három edzés, és számos küzdelem után elérkezett a négy napos ökölvívó bajnokság. Az itteni győzelem után Patrikot meghívták a válogatottba is, amely nagy elismerés a fiatal bokszoló számára.

„Nagyon nagy sikernek tartjuk az egyesület számára, hogy Patrikot beválasztották a magyar serdülő ökölvívó-válogatottba. Már november végén edzőtáborban fog részt venni Egerben, és ha minden jól megy, akkor a következő évben a Serdülő Európa Bajnokságra is van esélye, hogy kijusson” - nyilatkozta Molnár Márk, az Ózdi Géza Úti Sport és Testépítő Egyesület edzője.

Idén legyőzte a 33, a 35 és a 37 kilogrammos súlycsoport versenyzőit, így ez az év nagyon sikeres volt számára. Ez alapján már számítottak rá, hogy ő lesz az esélyes a bajnokságon, a válogatottba való bejutás azonban meglepte őket, ide ugyanis nem kerülhet be akárki. A győztesek nagyjából felét hívják meg, hiszen itt nem csak az első hely, hanem a technikai tudás is nagyon sokat számít.