Több járásban tevékenykedő vezető is részt vett a mai Járási Közbiztonsági Egyeztető Fórumon az Ózdi Rendőrkapitányságon
Rendőrség
2022. nov. 9.

Több járásban tevékenykedő vezető is részt vett a mai Járási Közbiztonsági Egyeztető Fórumon az Ózdi Rendőrkapitányságon

Járási Közbiztonsági Egyeztető Fórumot tartottak az Ózdi Rendőrkapitányságon. Az eseményre meghívtak több polgármestert és a biztonságot segítő szervek vezetőit is.

Az ózdi járásban tevékenykedő vezetőket, a térség polgármestereit, valamint a közbiztonságot támogató segítő szervezetek vezetőit hívták meg ma az Ózdi Rendőrkapitányságra. A Járási Közbiztonsági Egyeztető Fórumot bizonyos időközönként mindig megszervezik, hogy az éppen esetleges problémákat közösen megbeszéljék az illetékesek és megoldásokat találjanak rájuk.

„Olyan témákban, hogy Ózd város közbiztonsági helyzetének értékelése, emellett statisztikai prezentációval készülünk. Olyanok hozzászólását várjuk, ahol valamiféle közbiztonsági probléma merülne fel, amire itt helyi szinten rögtön választ tudunk adni, vagy pedig közös erővel a rendészet és a polgárőrség közbenjárásával és segítségével tudunk a helyi lakosságnak segítséget nyújtani” - mondta Kiss Tamás, az Ózdi Rendőrkapitányság hivatalvezetője.

Soós Attila, az Ózdi Rendőrkapitányság kapitányságvezetője egy prezentáció segítségével, csoportokra bontva tájékoztatta a résztvevőket a városunkban tapasztalható bűncselekményekről, garázdaságokról. A fórumon részt vett Szerencsi Árpád, a megyei rendészeti rendőrfőkapitány-helyettese. Úgy fogalmazott, fontosak az ilyen közös találkozók, hogy együttesen, eszmét cserélve megoldásokat találhassanak a folyamatosan visszatérő problémákra.

„Én azt gondolom, hogy amikor egy célért eveznek emberek egy csónakban, akkor nagyon fontos, hogy néha leüljenek és megbeszéljék, hogy milyen irányba kellene haladni. A párbeszéd és az együttműködés nélkülözhetetlen, hogy a közös céljainkat elérjük. Ebben a főkapitányságnak pedig ugyanolyan fontos szerepe van, mint a helyi kapitányságnak, hiszen sok esetben a kapitányságok közötti erőket, feladatokat koordinálni kell, ami a főkapitányság feladata. De hogy hol a legégetőbb a probléma, hol a legszükségesebb a segítség, azt ilyen fórumokon, személyes beszélgetések alkalmával lehet megtudni” - emelte ki Szerencsi Árpád, a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Rendőr-főkapitányság rendészeti rendőrfőkapitány-helyettese.

A prezentációt követően a térség polgármesterei számoltak be arról, hogy településeiken melyek a fő problémák. A felmerülő gondokra pedig igyekeztek megoldásokat találni a jelenlévők. Az egyeztető fórum célja az előrelépés, hogy a lakók bizonyos nehézségeit enyhíteni tudják, valamint javítsák a közbiztonságot.