Újra győzött a Lóci DSE
Sport
2022. nov. 15.

Újra győzött a Lóci DSE

Győzelmet aratott a Lóci DSE a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei bajnokság hetedik fordulójában. A Mezőkeresztes VSE gárdáját látták vendégül. Az ózdi lányok vezetik a tabellát.

A Mezőkeresztes VSE csapata látogatott el a Marosi István Városi Sportcsarnokba hétvégén, amikor a Lóci DSE gárdájával csaptak össze a megyei bajnokság hetedik fordulójában. Mindketten erősen kezdték a találkozót, fej-fej mellett haladtak, jelentős előnyre egyiken sem tudtak szert tenni. Az első félidő huszonkettedik percében csak egy találat választotta el őket, három perccel később azonban már 12:15-re vezettek a vendégek. Az ózdi lányok nagy hajrát mentek a pihenő előtt, sikeresen ledolgozták a hátrányt, így a félidőnél 16:16-os állást mutatott az eredményjelző. A második játékrészben csaknem három percet kellett várni az első találatra. Ekkor azonban a mieink összeszedték magukat. A negyvenegyedik percben már három góllal vezettek. Ezt az előnyt igyekeztek tartani, de a vendégek sem hagyták magukat. Az ötvenegyedik percben ismét döntetlenre álltak. Az Ózd ekkor nagy hajrába kezdett, és újra három gólos különbséget harcolt ki magának. A vezetésből ettől kezdve már nem engedtek. Végeredmény: Lóci DSE – Mezőkeresztes VSE 38:34.

„Ez egy nagyon összeszokott társaság, tavalytól építgetjük a csapatot. Sajnos kiestünk az NB II-ből, úgyhogy az újabb célunk a feljutás. Próbálgatunk más játékokat, már a jövő évre készülünk. Talán ez megzavart itt minket hazai pályán. Egy-két kimaradó van betegség miatt, valamint holnap lesz ifi meccsünk, és arra pihentettem volna. Sokkal könnyebb győzelemre számítottam a mai napon. Meg fogom nézni, hogy mi volt a hiba, és ki fogjuk javítani” - értékelt Tomolyáné Bak Judit, a Lóci DSE vezetőedzője.

Hozzátette, hogy a megyei bajnokságban más a játéktempó, amihez hozzá kell szokni, de a cél, hogy minden találkozón ők gyűjtsék be a két pontot. A tabella ötödik helyén álló Mezőkeresztes VSE gárdájával egyébként végig kiélezett volt a küzdelem.

„Először is szeretnék gratulálni a hazai csapatnak. Izgalmas mérkőzés volt, szoros volt végig. Többször volt, amikor ugye sikerült nekünk is két-három ponttal elmenni. Sajnos a végére kicsit elfáradtunk, elfogytunk, de igazából én nagyon büszke vagyok a lányaimra, ugyanis mint tudjuk az ózdi csapat a tabella első helyén áll, mi pedig a vége felé. Most állt össze a csapatunk ebben a szezonban, úgyhogy én nagyon büszke vagyok, és amit én vártam tőlük, azt kihozták, most ez így sikerült, de reméljük, hogy majd a következőkben akár átfordul a mi mérlegünkre is ez az eredmény” - mondta Nagyné Okos Marianna, a Mezőkeresztes VSE vezetőedzője.

Az ózdi csapat az újabb győzelemnek köszönhetően három pontos előnnyel vezeti a tabellát a Miskolc VSC előtt. Legközelebb november 19-én, idegenben lépnek pályára, amikor a Tiszaújvárosi SC fogadja majd őket a bajnokság nyolcadik fordulójában.