Beindult a téli gumiabroncsok átszerelési szezonja
Hírek
2022. nov. 15.

Beindult a téli gumiabroncsok átszerelési szezonja

Elérkezett a téli gumiabroncsok felszerelésének ideje, egyre többen látogatják városunkban is a szervizműhelyeket. Az új téli gumik ára jelentősen emelkedett.

Az igen kemény tél még nem érkezett el térségünkbe, de már a novemberi időjárás meghozta a ködös, párás levegőt és a csúszós utakat. A balesetmentes közlekedés érdekében nagyon fontos, hogy időben felkerüljenek az autókra a téli gumiabroncsok. Városunkban már sokan megrohamozták a szerelőműhelyeket, így érdemes időpontot foglalni telefonon vagy akár online is.

„Szoktam időpontot foglalni, de most nem volt rá lehetőségem, így most beálltam a sorba, s mivel nem sokan voltak előttem, durván egy óra alatt sorra kerültem” - nyilatkozta Mezei Sándor.

Szabályozás nincsen az abroncscserét illetően, ezt teljes mértékben az autós dönti el mikor és milyen gumikat tetet fel gépjárművére. A szerencsésebbek rendelkeznek megfelelő minőségű téli gumiabroncsokkal és csak cserére, valamint centrírozásra mennek a szervizbe, de vannak olyanok is, akik most kívánnak téli gumit vásárolni. Nekik igen komoly kiadással kell számolniuk.

„Beindult már a téli gumiabroncsok átszerelési szezonja. Mondhatni a múlt hónap eleje-közepétől apránként rakosgatjuk fel. Most, hogy már nagyon lehűlt az idő egyre többen jönnek cseréltetni. Drágulás sajnos van az abroncspiacon is, a tavalyi évhez képest minimum egy 40 százalékos áremelkedés van” - mondta Gyöngyösi Zsolt, a Gyöngyösi Gumi és Futóműszervíz tulajdonosa.

A téli gumiabroncsra történő váltás akkor válik igazán indokolttá, ha a hőmérséklet tartósan +7 °C fok alatt van. A használt téli gumikat érdemes megvizsgáltatni mielőtt feltettetjük. Kiemelten kell ügyelni a futófelületére, hiszen csak a megfelelő minőségű abroncs biztosít jó tapadást és húzóerőt a nedves, havas utakon. Új abroncs vásárlása esetén ügyelni kell arra is, hogy megfelelő méretűt, valamint a használati célnak kedvezőt válasszunk.