Két nap alatt három fogás
Rendőrség
2022. nov. 18.

Két nap alatt három fogás

Macskája buktatta le a körözött személyt, de egy rablási kísérletet elkövető férfit is előállítottak az Ózdi Rendőrkapitányság munkatársai. Két nap alatt három elkövető kezén kattant a bilincs.

November 16-án, azaz e hét szerdán Arlóba indultak az Ózdi Rendőrkapitányság munkatársai rablás bűntett kísérletének megalapozott gyanúja miatt. Este nyolc óra előtt egy helyi kocsmában cigarettát kért egy harminchárom éves férfi egy tizennégy éves fiútól. Utóbbi nem tudott adni neki, ezért az elkövető áttapogatta a sértett ruházatát, és azt a kijelentést tette, hogy ha nem ad neki cigit megöli. Ekkor elővett egy kést és szúró mozdulatot tett felé, amelyet az áldozat kivédett, de ujját megvágta. A fiú ezek után távozott a sörözőből, hazaérkezése után hozzátartozói hívták a rendőrséget, akik egy órán belül elkapták és előállították a férfit. Ezt megelőzően azonban az egyik ózdi iskolához vonultak ki az egyenruhások.

„2022. november 16-án, hét óra harminc perckor az Ózdi Rendőrkapitányságra bejelentés érkezett, miszerint az Ózd, Petőfi úton található általános iskolában az éppen szolgálatot teljesítő iskolaőrt az egyik szülő megtámadta és tettleg bántalmazta. Az elsődleges intézkedések során az elkövető beazonosítása, elfogása, illetve gyanúsítottként történő kihallgatása megtörtént. Itt hívnám fel a figyelmet arra, hogy aki arra vetemedik, hogy az egyébként közfeladatot ellátó személynek minősülő iskolaőrt megtámadja, az egy évtől öt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő magatartást tanúsító, amelyben természetesen a rendőrség minden esetben el fog járni” - mondta Soós Attila, az Ózdi Rendőrkapitányság kapitányságvezetője.

Az Ózdi Rendőrkapitányság ezt követően bevezetett egy új intézkedést. Szorosabbra vették az iskolaőrökkel a kapcsolattartást. Így tehát tanítási időben a szolgálatot teljesítő járőrök kapcsolatfelvétel céljából rendszerint ellenőrzik őket, a hatékonyabb együttműködés és a problémák gyors megoldásának jegyében. Másnap hajnalban újabb akció várt az egyenruhásokra. November 17-én 3 órakor egy ózdi háznál jelentek meg az egyenruhások, ugyanis információik alapján úgy vélték, hogy az ingatlanban egy körözött férfi tartózkodik, akire a Balmazújvárosi Rendőrkapitányság körözést adott ki szabálysértési eljárás során be nem fizetett pénzbírság miatt.

A házból kiszűrődött a fény, amiből arra következtettek, hogy működik a tévé. Ekkor egy macska felugrott az ablakba és ellökte a függönyt. A résen egy rövid pillanat erejéig be tudtak nézni a rendőrök. Ez az idő pedig elég volt ahhoz, hogy beazonosítsák a keresett férfit.

Az ózdi személyt tehát lebuktatta saját macskája, így a Közrendvédelmi Alosztály munkatársai felszólították, hogy jöjjön ki. A férfi nem tett eleget ennek, ezért a járőrök behatoltak a házba, elfogták és előállították a rendőrkapitányságon.