Ózdi győztese lett a hétvégén megrendezett adventi kopogtató versenynek
Hírek
2022. nov. 22.

Ózdi győztese lett a hétvégén megrendezett adventi kopogtató versenynek

Hercska Veronika nyerte meg a hétvégén az adventi kopogtató készítő versenyt. Az ózdi lány saját maga alkotta dekorációja egyöntetű sikert aratott.

A hétvégén rendezték meg Szigetszentmiklóson a Decoration & Design által meghirdetett adventi kopogtató készítő versenyt. A megmérettetésre külön meghívást kapott Hercska Veronika is, aki városunkat képviselte. A virágkötők, grafikusok, dekoratőrök körében gyakoriak a workshopok, szakmai napok, amelyek segítségével folyamatosan követhetik az aktuális trendeket, a divatot. A versengés is része munkájuknak, ahol nem vérre menő a tét, sokkal inkább a tudás megszerzése, új ismeretségek kialakítása a cél.

„Nagyon fontos az alkotószakmánkban, hogy inspirálódjunk, mindig naprakészek legyünk és a tudásunkat fejlesszük. Ezért gondolom azt, hogy remek alkalom egy ilyen verseny. Ezért szoktam ezekre jelentkezni. Leginkább a magam szórakoztatására és a tanulás miatt jelentkezem” - emelte ki Hercska Veronika, virágkötő, grafikus.

A különböző tanfolyamokon, vizsgákon és versenyeken elsajátított ismereteket hazahozza, és itthon kamatoztatja. Idén is sok szépség készült a család kezei között, hiszen keveseknek kell bemutatni a városban Hercskáékat. A választék hatalmas, ellenben a választást az egyénre bízzák, hogy maradandó vagy élő díszt visz haza. Azonban a virágkötőknek is vannak titkos kedvencei, amikkel saját otthonukat teszik hangulatosabbá.

„Én biztos, hogy szakmai ártalom, de mindig az élőt szeretem. Az élő alapot imádom csinálni, nagyon szeretem megkötni a koszorút. Vegyes zöldet szeretek. Nem baj, hogy ki kell majd dobni, de akkor is az élőt szeretem, illata van, él. Mindenképpen azt részesítem előnyben. Erre mondjuk lehet rakni száraz dolgokat, ami szintén időt álló” - mondta Hercska Istvánné, a Joli Virágbolt tulajdonosa.

A szigetszentmiklósi verseny résztvevői is vegyes alappal dolgozhattak, két megkötés volt csupán: csillag alakot kell alkotni és kopogtatót készíteni. A bemutató darabokat december 1-jéig a szervezők kiállítják, ezután kerülnek vissza tulajdonosaikhoz.