Adventi hangolódás, készülődés az ünnepekre
Város
2022. nov. 23.

Adventi hangolódás, készülődés az ünnepekre

Nem kell nélkülöznünk az adventi dekorációkat a városban, ellenben az ünnepi világításról le kell mondanunk. Az ÓVI dolgozói már elkezdték a forgalmasabb pontok díszítését.

Az energiaválság számos területen átírta a terveket. Most az ünnepi készülődés szerényebb külsőségekben, kivitelezésben valósul meg, mint a korábbi években. Idén is az Adventi Vásár és Forgatag programjai és kézműves termékei segítenek erősíteni a hangolódást négy hétvégén keresztül.

„Sajnos az energiaválság miatt az önkormányzatnak még erősebben csak a kötelező feladataira lehet koncentrálnia ebben az esztendőben. Így a város korábbi mértékű díszítése idén elmarad, viszont az Ózdi Városüzemeltető Intézmény az általa kihelyezhető díszekkel ünnepi köntösbe öltözteti a várost, és úgy gondolom, hogy ez mindenki lelkét meg fogja örvendeztetni. Nekem is hiányzik a nagy díszítés, de ebben az évben sajnos ezt nélkülöznünk kell” - mondta Janiczak Dávid, polgármester.

A Városház tér dekorációját szorgosan készíti az Ózdi Városüzemeltető Intézmény, hogy vasárnapra minden kellék és díszítő elem a helyére kerüljön. A színpad építése és a „Boldog Ünnepeket!” felirat már elkészült, akárcsak az adventi koszorú és a fényképezkedésnél kedvelt ünnepi kapu örökzöld alapja. Az ÓVI munkája során a környezettudatosságot is szem előtt tartja.

„Kedden fogtunk a munkálatoknak. Azóta hozzuk ki a zöld ágakat, fenyő-boróka gallyakat. Ezeket mindig vagy lakossági felajánlásból biztosítjuk, vagy pedig itt a városban gallyazás, metszés során gyűjtjük össze. Ezért külön soha nem vágunk ki olyan élő növényt, ami amúgy is díszítené tovább a kertet vagy a parkot” - nyilatkozta Léman Ildikó, az Ózdi Városüzemeltető Intézmény mezőgazdasági részlegvezetője.

A közlekedési csomópontokban is felfedezhetünk ünnepi hangulatot idéző díszeket. Tegnap az órás körforgóhoz már kihelyezték az adventi világító gömböket az Ózdi Városüzemeltető Intézmény munkatársai. A Gyújtói körforgalom nagy tujái Mikulás és hóember jelmezt öltenek magukra, az I love Ózd felirat szintén ajándékdobozokkal egészül ki. A teljes dekoráció színeiben a lila és rózsaszín dominál majd. Az alkotók minden évben igyekeznek változtatásokkal frissíteni az összképet.