Adventre készülődnek az óvodákban
Oktatás
2022. nov. 24.

Adventre készülődnek az óvodákban

Az ünnepre hangolódás időszaka kezdődött az óvodákban. Karácsonyi díszek készülnek a tematikus foglalkozásokon. A Katona József Úti Tagóvodában is lelkesen várják a decembert.

A várakozás időszakában elsőként mindig a Mikulásra készülnek a gyerekek. Ilyenkor kedves kis műsorral várják a nagy szakállú érkezését, aki minden csoportot meglátogat és csomagot visz a kicsiknek. Apró díszeket is szoktak ilyenkor alkotni, például Télapót festenek, kis papírcsizmákat dekorálnak. Természetesen a csoportszobák az öltözőkkel együtt ünnepi díszben pompáznak.

„Jön a várakozás időszaka. Ilyenkor kis műsorokkal készülünk a gyerekeknek, az óvodába is ellátogat a Télapó. Nem csak ide hozzánk, hanem a többi tagintézménybe is. Mindezt műsorral szoktuk megünnepelni. Itt például a mi óvodánkban az óvónénik adnak elő egy télapós mesét. Utána a Télapó is meglátogat minden csoportot és Mikulás csomagot hoz a gyerekeknek. Előtte már a gyerekekkel díszeket készítünk” - mondta Szádeczki Mónika, az Ózdi Városi Óvodák Katona József Úti Tagóvodájának óvodapedagógusa, intézményvezető helyettese.

A gyerekek izgatottan várják már ezt az időszakot, szorgalmasan készülnek a decemberre. Ezt a várakozást különböző kreatív foglalkozásokkal, kedves történetekkel fokozzák az óvodapedagógusok. Az idei évben a Mikulás huncut kis manója, Csipi is ellátogatott az ovisokhoz. Az ő legfontosabb feladata, hogy meglesse távcsövével a gyerekeket, majd egyenesen a Télapónak számoljon be tapasztalatairól.

„Először kint voltunk finomságokat enni, utána meg ittunk, aztán bejöttünk és az óvónéni itt meglátta a Csipit” - emelte ki Lakatos Armando.

Az ünnepek és a hagyományok az összetartozás érzését erősítik, a közösséget éltetik. Ezért kiemelt fontosságúak ezek az alkalmak az óvodások körében, hiszen a várakozás feletti izgalmak beragyogják a kicsik hétköznapjait is. A meghitt, bensőséges hangulatot a közös mesélések, mondókák tanulása még jobban fokozza.