Mindenkit megmozgatva focival emlékeztek a Bolyky Tamás Általános Iskolában a Magyar Labdarúgás Napjára
Sport
2022. nov. 25.

Mindenkit megmozgatva focival emlékeztek a Bolyky Tamás Általános Iskolában a Magyar Labdarúgás Napjára

A Magyar Labdarúgás Napját ünnepelték a Bolyky Tamás Általános Iskolában. A jeles nap alkalmából mindenkit megmozgatva tartottak focis programokat az intézményben.

Az intézményben nagyon kedvelt sportág a labdarúgás. Sok diák „rúgja a bőrt” iskolai keretek között a Bozsik Intézményi Programban, viszont vannak egyesületi szinten igazolt focisták is. A Bozsik Programban minden korcsoportot aktivizálva, a legtöbb tanulóval résztvevő iskola a körzetben. Ebből kifolyólag és a magyar válogatott idei jó szereplésének köszönhetően gondoltak arra, hogy több focis eseménnyel emlékeznek meg erről a jeles napról.

„Három helyszínen zajlanak az események. Itt a tornateremben külön az alsó, külön a felső tagozat játszik 3-3 elleni bajnokságot egymással. A nemzeti színek szerint vannak felosztva, tehát az „a” osztály piros színben, a „b” osztály fehér színben és a „c” osztály zöld színben képviselteti magát. Ezen kívül a szünetben vannak az udvaron rúgófalak kihelyezve, kiskapuk. Ott lehet szabadjátékot játszani. Harmadik helyszín pedig az aulában található, felkészülve az esős időre is, ott pedig egy rúgófal található középen, ahol bizonyos pontszámokért lehet eltalálni a felületet” - emelte ki Eke Eszter Zsuzsanna, a Bolyky Tamás Általános Iskola pedagógusa.

A tornateremben tartott 3-3 elleni bajnokságot az első osztályosok kitörő örömmel és lelkesedéssel fogadták. Nagy volt az izgalom és erőteljes a szurkolótábor.

„Én nagyon szeretek focizni és nagyon jó ez a mai program. Szerintem mindenkinek nagyon tetszik” - mondta Szűcs Tamás, 1.c osztályos tanuló.

A csapatokat fiúk és lányok alkották egyaránt. Van olyan tanuló, aki csak az iskolában űzi a sportot, de van, aki nagyon elhivatott, és délutánonként is szívesen focizik szabadidejében.

„Nagyon szeretek focizni, és amikor már vége a sulinak, alig várom, hogy focizhassak” - nyilatkozta Slága Ádám, 1.a osztályos tanuló.

A tanulók nagyon örültek az eseménysorozatnak a Magyar Labdarúgás Napja alkalmából. A mai nap kicsit másról és többről szólt mint máskor, és a mozgás öröme mellett alkalmuk nyílt a híres 6:3-ról is megemlékezni. A diákok bíznak benne, hogy a jövőben is megrendezik ezt a remek programot.