Édes meglepetést kaptak a Csépányi és Somsályi Tagóvodák apróságai
Oktatás
2022. nov. 30.

Édes meglepetést kaptak a Csépányi és Somsályi Tagóvodák apróságai

Csokoládéval lepték meg a Csépányi és Somsályi Tagóvodák apróságait. A felajánlásokat egy helyi töltőállomás munkatársaitól vették át az ovisok.

Több óvodába, sőt korábban iskolákba is eljuttatták az adománycsomagokat az egyik helyi benzinkút munkatársai, ahol a gyerekek lelkesen fogadták az édességeket. A töltőállomáson általában valamilyen ünnepkörhöz, tematikához kapcsolják a gyűjtési akciót. Így egy évben kétszer, gyereknapon és Mikulás környékén lepik meg a kicsiket.

„Vásárlói felajánlásokból gyűjtjük össze a csokoládét, és ilyenkor át szoktuk adni. A belvárosban már elég sokszor voltunk, így most már a külterületi óvodákat célozzuk meg. Korábban már voltunk Táblában a gyereknapon, most pedig ide tudtunk eljönni a csépányi és somsályi óvodákba, Mikulásra” - mondta Szabó Tiborné, a Shell töltőállomás üzletvezetője.

Az óvodákban nagyon örültek az édes meglepetéseknek, hiszen a kicsik már nagyon készülnek a Mikulás érkezésére, így a Nagyszakállú eljöveteléig hátralévő napok is gyorsabban telnek. Addig is szorgosan készítik a szebbnél szebb alkotásokat, amelyek a termeket, öltözőket díszítik. Ezzel is ráhangolódva a Télapó eljövetelére.

„Nagy örömmel fogadtuk ezeket a kedves felajánlásokat, a csokikat, amiket gyűjtöttek a számunkra. Így Mikulás előzetesnek, Szent Miklós előtt egy héttel meg pláne kedves meglepetés volt. Köszönjük mindenkinek, akik ezt a gyerekek számára lehetővé tették és megvalósították” - hangsúloyzta Gyirásziné Tardosi Judit, az Ózdi Városi Óvodák Csépányi Tagóvodájának tagóvoda-vezetője.

Az eleinte megszeppent ovisok, hamar feloldódtak és örömmel nézegették az ünnepi csomagolásba öltöztetett ajándékdobozt, amely a csokoládékat rejtette. Viszonzásképp két télapós dallal köszönték meg a figyelmességet.